Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Hudba: Alan Silvestri; krásné, krásné, krásné- tento film si pouštím vždy jako velkou lahůdku a jako filmovou radost. Vždy mě dokáže zcela unést a probudit ve mě pocit "lásky k filmu".

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Hudba: Thomas Newman; Jedinečný filmový zážitek, kterému se podařilo nemožné- být (snad i) lepší či na stejné úrovni i kniha (podobně jako v případě Forresta Gumpa a jsou knižní díla oboje skvělá). Darabont něco mírně zjemnil, něco lehce upravil, něco rozvinul, vylepšil, doplnil a vznikl tento po všech stránkách nádherný a ve filmové historii výjimečný film. V roce 1994 bych nechtěl rozhodovat, o nejlepším filmu roku, byla opravdu silná konkurence a i když Oskara získal Forrest Gump , tak pro mě jsou dva vítězové.

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Hudba: John Barry Jeden z mých nejoblíbenějších filmů, naprostá špička a po všech stránkách povedený snímek. Režijní sestřih 237min. naprosto skvělé. Inspirace pro mnoho dalších snímků, např. Avatar se jasně inspiruje synopsí tohoto filmu.

Psycho

Psycho (1960)

HUDBA: Bernard Herrmann; Geniální a vskutku mistrovský film.

Vodní svět

Vodní svět (1995)

Hudba: James Newton Howard; Tohle je zcela osobní záležitost, být objektivní, tak řeknu- "jo, vcelku to šlo, záčátek velice slibný, charismatický Kevin Costner, několik pěkných scén, ale posléze se film dostává do křeče a finále je dost přehnané a poněkuď trapné". Avšak já tento film mám spojený s mými začátky návštev kin a do teď mám v sobě ten úžásný pocit, kdy jsem zasedl do nepodlných sedaček v kině Blaník na Václavském náměstí, logo firmy Universal vplulo do filmu, v reprobednách začala špouchat voda a na obzoru se objevila loď...atmosféra postapokaliptickeho vodního světa mě prostě dostala- mám ten film rád.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

PRVOTŘÍDNÍ! PO DOST DLOUHÉ DOBĚ JSEM ZAŽIL SKVĚLÝ ZÁŽITEK V KINĚ, NESPOUTANÝ DJANGO JE NAPROSTO SUPER A I KDYŽ TRVÁ 165 MINUT, TAK JE TO PROSTĚ SKVĚLÁ PODÍVANÁ, KTERÉ NEMÁM CO VYTKNOUT! WESTERN, JAK SE PATŘÍ, SKVĚLÁ MUZIKA, OBSAZENÍ, SCÉNÁŘ, PROVEDENÍ...-QUENTIN TARANTINO JE PROSTĚ BOREC!!!! 100% bez diskuze!! P.S. díky CSFD za promítání!