Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (643)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.6/10] | me: DIvočina o postapokalyptickom vodnom svete s Kevinom, jeho žiabrami a všadeprítonou vodou. Aj keď na prvý pohľad strašne nepredstaviteľne a zvláštne, v celkovom dojme nie až tak zlé. Možno trošku ubrať na nereálnosti a príkladnej delenosti postáv na zlých a dobrého a bol by to fajn futuristický epos a tom čo potom. Ale nie,... takže nadobúda črty rozprávky a stráca na hĺbke a takej serióznosti výpravneho filmu. 3 *** presne. Ani zlé, ani extra dobré. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V polovici 90tych rokov sa Kevinovi Costnerovi asi znechutila sláva, a tak sa všemožne začal snažiť potopiť si kariéru (v tomto filme doslova). A robil to dosť epicky. Nakoniec sa mu to okolo roku 2000 aj podarilo a doteraz sa z toho poriadne nedostal. Vodný svet určite nie je taký zlý film, ako sa o ňom hovorí (podobne ako Postman), no je to jednoznačne fail, ktorý minul dobu (cca o 10-20 rokov) a skôr ako výpravné scifi s myšlienkou funguje ako smiešne postapokalyptické béčko - čo ja môžem a aj vo väčších dávkach. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Myšlenka je chvályhodná a zpracování není koneckonců také vůbec špatné. Daleká budoucnost, celý svět zaplaven vodou, parta odporných pirátů v čele s Dennisem Hopperem na jedné straně a osamělý, nedůvěřivý Kevin Costner na straně druhé.. Lze si přát ještě něco víc? Ale ano, něco přece. V prvé řadě by filmu prospěla výrazně kratší stopáž. Takhle totiž film směřuje k beztak už předvídatelnému závěru místy dost vlekle a působivé akční scény bývají často odděleny nezáživnou mezihrou. A potom je tady ta proklatá poslední třetina, která zbytečně odbočuje k záchraně unesené holčičky. Nebýt této zápletky, nebo lépe řečeno udělat z toho ryze chlapské dobrodružství, byla by to naprostá bomba, na jakou by i mistr Bay nebo Emmerich koukali s neskrývanou závistí. Bohužel ta závěrečná část se už nezmění, a tak alespoň těch prvních 90 minut můžu nazvat skvělou zábavou, na kterou budu vždy rád vzpomínat. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Obrovský rozpočet, hvězdy jako Costner a Hopper (v té době ještě něčím byli ;-)), obrovské očekávání a jaký může být výsledek? Pro většinu zklamání. Nejde o tak tragický film, za který ho někteří považují. Apokalyptické téma je vždycky problém a málo kdo ho dokáže akceptovat a užít si. Vodní svět nemá nijak silný scénář, vlastně ani příběh, ale celá vize vodního světa působí přesvědčivě a do detailů promyšleně. Cosnter si svou velkou roli užívá, jak jen to jde a za velké peníze vidíme opravdu hodně vody a několik správně apokalyptických momentů (potopení ke dnu...). Dělená režie, taky určitě není zrovna dobrý nápad. Těžké hodnotit, protože pokud pochopíte, jak těžké a problematické téma si film vybral, nelze pak Vodní svět prohlásit za tak strašný snímek. Každý ať se podívá a udělá si vlastní názor. PS: doporučuji Ulysses verzi filmu, prodlouženou, v které je mnohem podrobněji vylíčen vodní svět ve své sociální vizi (např. Costnerův soud v prvním Atolu, odlišné ukázky soudobé techniky vylovené z moře...) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice chápu že po oznámení, že se jedná o jeden z nejdržších filmů všech dob byla velká očekávání, ale tak velkou kritiku si to nezaslouží. Já se na to vždycy rád kouknu a nebýt toho, že to bylo tak drahý, tak se z toho určitě stal nadprůměrný originální snímek, plný výborný akce s neméně výborným Kevinem Costnerem, jediný co se tomuhle filmu dá vytknout je, že z hlavního záporáka dennise Hoppera byla udělána až příliš usměvná postavička, pro mě to sice bylo příjemný odlehčení a něco na zasmání, ale do velkofilmu, který se Costner snažil natočit se takový typ záporáka moc nehodí, ale mě to rozhodně na zážitku z filmu neubralo a od začátku do konce jsem se výborně bavil ()

Galerie (30)

Zajímavosti (35)

  • Před premiérou dostal film kvůli bobtnajícímu rozpočtu a předpokládaným ztrátám přezdívky "Fishtar" a "Kevin's Gate" - po vzoru slavných propadáků Ishtar (1987) a Heaven's Gate/Nebeská brána (1990). (NIRO)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama