Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Větší, lepší... Šílenější. Druhý Šílený Max je skvělá podívaná, akční od začátku do konce, plná vyšinutých postav, zaprášená, rozpálená a nekompromisní stejně jako postapokalyptická krajina, v níž se odehrává. Akci nechybí nápady, styl ani překvapení, Mel Gibson je vynikající, tak co chtít víc? Škoda, že se to ve třetím dílu už tak úplně nepovedlo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola super, bavilo ma to, nebola tam ešte taká apokalypsa, vlastne tam nebola vôbec a nebolo to až také sci-fi. Navyše koniec bol šokujúci a napínavý. Tento diel už je nudný postapokalyptický nedorobok, ktorý ma nebavil. Ten piesok a nič iné, bolo mi z toho až zle a potil som sa aj v klimatizovanej miestnosti. Že by to bol nejaký trhák čo jednoducho musíte vidieť, to v žiadnom prípade. Jedná sa o klasické béčko, ktorých vtedy vznikalo požehnane a na ktorých moja generácia vyrástla. Ak teda premýšľate nad pokojnou sobotou doma u televízie, pripravte si v mikrovlnke popcorn, otvorte si pivo a hurá si nájdite na pozeranie niečo iné. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tak já teď opravdu nevím, jsem na rozpacích! Ten film měl být opravdu směšně akční nebo akčně směšný? Nebo tak nějak? Mel Džibsn (viz kouzelný dabing na Primě) ztratil scénář a improvizoval? Vernon Wells ztratil spoďáry? Fuj. Homomungus nebo co to bylo - ten herec je takový poleno, že mu radši zakryli xicht a nechali hrát jen maso od krku dolů? V roce 1981 si stále mysleli, že Punk Is not dead? A vůbec, nespletli se Village People při natáčení videoklipu? Řekl jim rejža, že točí film a ne reklamu na vrakoviště v Ohiu? A to děcko byl kluk, nebo holka? Mno, mám pár oblíbených guilty pleasure, ale tenhle film do nich nepatří. Už jen kvůli prostému detailu, že zadky tady špulí hnusný chlapi a ne Virginia Hey :-) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po úspěchu Fury Road dostal i k této klasice. Na svoji dobu je to dost slušné a George Miller odvedl kus práce. Ani bych mladého Mela Gibsona nepoznal. Akce je teda spíš ke konci, ale celkem slušná. S Fury Road se to samozřejmě nedá srovnat. Tom Hardy tomu dal prostě hodně a Charlize Theron taky. Třeba se ještě dočkáme pokračování. "Tak skoč!" ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poušť, auta, kamiony, benzín, drsně oblečení maníci ... všechno, co nemám rád. Přesto jsem od kultovního Mad Maxe, který se jako vzor mírně klišovitě klade snad všem postapokalyptickým filmům, čekal slušnou zábavu. No nedorazila, bohužel. Uznávám ten film jako silnej inspirační zdroj, ale jinak ... slabé, velmi slabé. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Film byl pro severoamerickou distribuci přejmenován na The Road Warrior, protože původní Šílený Max (1979) tam v té době nebyl uveden v širší distribuci. Název Mad Max 2 (používaný mimo Severní Ameriku) by tak mohl diváky zmást. (ČSFD)
  • Maxovo (Mel Gibson) auto - The Interceptor - je původem Ford Falcon XB. Vozidlo se objevilo už v prvním filmu, po jehož dotočení bylo na prodej, ale nikdo ho nechtěl. Nakonec ho tvůrci znovu použili pro toto pokračování. Bylo upraveno, aby vypadalo omšeleji než v prvním díle a dozadu přibyly známé velké nádrže. Ačkoliv je Interceptor ve filmu zničen, ve skutečnosti explodovalo jeho filmové dvojče a originální Interceptor se dochoval. Několik let stál na jednom vrakovišti, pak několikrát změnil majitele, prošel renovací, vlastnictvím několika muzeí a nyní se nachází ve sbírkách muzea na Floridě v USA, společně s řadou dalších filmových aut. (Stejšn)
  • Pes, který se ve filmu vyskytuje, pocházel z útulku, a byl pro film vycvičen. Z řevu motorů byl však stále nervózní, proto se mu dostalo speciálních špuntů do uší. Po natáčení si ho ponechal jeden z členů štábu. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama