Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbytek přeživších lidí žije v osadách podobných těm z časů Divokého Západu, jenom se stopami moderní civilizace. Křehká existence lidstva je navíc pravidelně vystavována těžké zkoušce - samozvaná armáda bojovníků, kteří si říkají Holnisté, napadá jednotlivá města a vysává z nich život. Požadují nejen potraviny, ale také silné muže jako vojáky do svých řad. Holnisty vede krutý a despotický generál Bethlehem, který se rozhodl, že nemilosrdným terorem dobude svět. Zpustošenou krajinou projíždí tajemný tulák se svým mezkem, který si na živobytí vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom svém vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Během výcviku se mu podaří uniknout a schová se do havarovaného poštovního vozu. Aby nezmrznul, vezme si na sebe uniformu mrtvého pošťáka. S cílem najít živobytí přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. Začíná mezi lidmi opět šířit naději a jednotu. Je ale jasné, že nejvyššímu veliteli Holnistů a dosud neomezenému vládci v kraji se nic z toho nebude ani trochu líbit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Costnerovi se nelíbil vědeckofantastický konec knižní předlohy od Davida Brina? Costnerův nemastný/neslaný konec bohužel kvalitu snímku strašně shazuje dolů. Každopádně sjednocení Spojených států pomocí jediného možného komunikačního prostředku (pošty) je zfilmováno docela věrohodně a postkatastrofický svět i s jeho obyvateli byl vykreslený velmi realisticky. Scéna, kdy po pošťákovi jedna žena chtěla dítě, na mě při čtení knihy velmi silně zapůsobila a přes velké obavy dopadla ve filmu docela obstojně. Vzhledem k tomu, že Spojené státy dávno neexistují, tak mi údajný „patriotizmus“ vůbec nevadí. Spíš si vychutnávám, jak se na Pošťáka lidé koukají jako na pomatence a později to je motivující prvek dalších pošťáků, mladých lidí toužících po změně. Já věřím ve Spojené státy! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Mesiáš nosí pošťáckou uniformu! Kevin Costner zachraňuje lidstvo před temnotou beznaděje. Světová premiéra: 12. prosince 1997 Natočeno: Spojené státy americké 1997 Režie: Kevin Costner Scénář: Brian Helgeland, Eric Roth Kamera: Stephen Windon Hudba: James Newton Howard Hrají: Kevin Costner (Pošťák), Will Patton (Bethlehem), Larenz Tate (Ford), Olivia Williams (Abby), James Russo (Idaho), Daniel von Bargen (šerif Briscoe), Tom Petty (starosta Bridge City), Scott Bairstow (Luke), Giovanni Ribisi (bandita), Roberta Maxwell (Irene Marchová), Tom Bower (Larry) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Aaale no, tak podľa mňa to vôbec nebolo zlé. Sprvu som si myslel, že tie skoro tri hodiny budú nuda, keď som videl to prostredie a pod.,ale mýlil som sa, bolo ozaj dobre spracované. Film o nádeji, ktorá zachraňuje pred koncom sveta. Správna dávka napätia, drámy, dokonca ani nejaké veľké muchy v scenári tam neboli. Film asi doplatil hlavne na dĺžku. Takže pozerať bez toho, že sa niekam ponáhľate. 70%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hrozné !!! Radši si půjdu zatancovat s vlky a radim to i Kevinovi!! Kevin si asi myslel, že naváže na Tanec s vlky a dostane pár oskarů za to, že se objeví ve vlastním filmu a bude bojovat za sjednocení a štastnou budoucnost zničeného světa. Měl v úmyslu zajímavé věci, ale Postman je nudný film, který se nebude líbit ani milovníkům Kevina a jeho Vodního světa.Silně nevýrazné postavy okolo postamana a úplně divný scénář, který nás vrhne do děje, ael pořádně nic nevíme a nikomu nefandíme. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji se, kdy se mi stalo naposledy, že bych si zamiloval film, který je všeobecně dogmatizován jako špatný - král filmových propadáků Postman to skoro dokázal. Svým patriotismem, velikáštvím, předvídatelností a naivitou představuje tenhle Costnerův opus takřka všechno, co se mi na hollywoodských blockbusterech často příčí, a zároveň je čirou odpovědí na otázku, co na nich tak upřímně miluji. Ačkoli je to opravdu neadekvátně dlouhé a místy natvrdlé, já se u toho nenudil, vize budoucnosti mi přišla zajímavá, hlavní záporák správně zlý a Howardova hudba vyloženě skvělá. Costner to navíc herecky utáhne a vizuálně je film příjemně uvěřitelný a starosvětský. Dost mě mrzí, že kvůli některým velkým blbostem a bídně zinscenovaným sekvencím nemohu dát 4*. Odpady sem určitě nepatří. 70% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Davida Brina. (Terva)
  • Jméno údajného prezidenta, které Pošťák (Kevin Costner) používá, je stejné, jako skutečné jméno bubeníka slavné britské kapely The Beatles Ringo Starra, který se jmenuje vlastním jménem Richard Starkey. Patrně se jím filmový Pošťák také inspiroval. (ajaxx)
  • Natáčení probahlo ve Washingtonu, Oregonu, Tuscomu, Arizoně nebo na ostrově Fidalgo. (Terva)

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama