Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbytek přeživších lidí žije v osadách podobných těm z časů Divokého Západu, jenom se stopami moderní civilizace. Křehká existence lidstva je navíc pravidelně vystavována těžké zkoušce - samozvaná armáda bojovníků, kteří si říkají Holnisté, napadá jednotlivá města a vysává z nich život. Požadují nejen potraviny, ale také silné muže jako vojáky do svých řad. Holnisty vede krutý a despotický generál Bethlehem, který se rozhodl, že nemilosrdným terorem dobude svět. Zpustošenou krajinou projíždí tajemný tulák se svým mezkem, který si na živobytí vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom svém vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Během výcviku se mu podaří uniknout a schová se do havarovaného poštovního vozu. Aby nezmrznul, vezme si na sebe uniformu mrtvého pošťáka. S cílem najít živobytí přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. Začíná mezi lidmi opět šířit naději a jednotu. Je ale jasné, že nejvyššímu veliteli Holnistů a dosud neomezenému vládci v kraji se nic z toho nebude ani trochu líbit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

InJo 

všechny recenze uživatele

Costnerovo ultra patetické post-apokalyptické sci-fi o pošťácích... Věřte mi, že je to přesně tak blbé, jak to zní (možná ještě víc). Zpomalený záběr převzetí dopisu je pro mě osobně asi nejtrapnější patetická scéna, co jsem kdy viděl (při jejím natáčení snad musel být Costner na drogách, protože jinak si vznik něčeho tak debilního snad ani nedokážu vysvětlit). Ale i přesto, jaká je to kravina (a bohužel hrozně dlouhá kravina!), se to jednou bez větších problémů zhlédnout dá... 40 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me se tenhle film proste libi. Vim, ze tu je zbytecne patriotismu, misty je dej dost stupidni az smesnej, tri hodinky jsou zbytecne moc, ale tady mi to proste nejak nevadi. Costner lita od valecnyho, pres dobrodruznej az po romantickej zanr a cely to aspon pro me skloubil dobre. Navic hraje obstojne, Patton je slusnej zaporak a furt je se na co koukat, do toho velmi prijemna hudba a ty tri hodinky utecou docela svizne a ta myslenka na obnoveni sveta diky komunikaci, mi zas tak mimo neprijde. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Toto dílko opravdu považuji za nepovedenou podivnost, která docela postrádá logiku. Nad vším tím nepovedeným jistě kraluje hustá dávka heroizace v postavě pošťáka a přebujelého amerického nacionalismu (který hold nám někdy lidem z jiného kontinentu připadá neopodstatněný). Příběh o prachsprostém podvodníčkovi a lháři by se dal unést (jen by musel být příběh pojat s alespoň troškou taktu a nadhledu). Kus žvance je důležitý to ano, ale dopisy od neexistujícího amerického prezidenta si tvůrci mohli odpustit!? A co teprve slátanina žánrů, které velmi okatě dominuje western :-) Asi jediná půda, kde se pan režisér cítí doma. Problémém je určitě scénář, takže s takovým paskvilem nic nezmohou herci - Costner není špatný, ale tady mu to vůbec nejde, Will Patton vypadá spíš jako hodný strejda - takže sadistu jaksi neuhrál, no a pak je tu "divná" matka-bojovnice Olivia Wiliams, která to možná se samopalem v ruce natřela výše uvedeným (jindy ale ne). No a Giovanni Ribisi v roličce umírajícího zabijáka (mihnul se asi na 2 minuty) to byla pro mě jediná světlá chvilka celých tří hodin. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Postkatastrofické filmy sú veľmi obľúbené, ale natočiť naozaj kvalitný film nie je jednoduché. A bohužiaľ sa to v tomto prípade až tak dobre nepodarilo. Film je príliš zdĺhavý, miestami nudný a príbeh až veľmi patetický. Škoda. Snímka mala určite potenciál zaujať, ale ako sa zdá, niekto mal ako sa hovorí príliš veľké oči. Kevin Costner to príjemne vyťahuje do priemeru a jeho herecké umenie v tomto filme vôbec nieje tak zlé ako mnohí tvrdia. Ja som mal v detstve tento film rád, ale už ho mnoho filmov stihlo prekonať. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže máte dobré semeno.“ – „Čo?!“ – „Len sa pýtam.“ Tu zostáva rozum stáť. Tesne predtým, ako otrasný Posol budúcnosti v roku 1997 prešumel kinami, nachádzal  sa narcis Costner v zlej situácii. Na jednej strane sa ako herec prepožičal viacerým bombám (Nepodplatiteľní, Oosbný strážca, Pole snov) a ako režisér/producent stvoril Tanec s vlkmi. Zároveň ho ale začala ovládať temná sila. Prehnané režijné ambície, škaredé správanie ku kolegom, až trápna sebadôvera a samodeštrukčná láska k plytkým scenárom (a samozrejme k samému sebe). To pochovalo jeho priateľstvo s režisérom Kevinom Reynoldsom a jeho „herecké" filmy prepadli (Strom snov, Wyatt Earp, zelený svet). Keď ho nadchol post-apokalyptický scenár Erica Rotha (Oscar za Forresta Gumpa) a Briana Helgelanda (Oscar za L.A. - Utajené skutočnosti) a rozhodol sa ho režírovať a zahrať si v ňom titulnú rolu, diváci nevedeli, či majú čakať návrat kráľa alebo definitívne potvrdenie, že Tanec s vlkmi bol náhoda. Ale i Kevinovi najväčší nepriatelia čakali prinajhoršom priemerný film. Sračku roka nečakal nikto. A predsa sa dostavila! Scenár šokuje vysokým stupňom kreténizmu (chlap naháňa druhého chlapa, zrazu z kríka vyskočí lev a zožerie ho, k tomu fakt ťažko niečo dodať), herci obvykle schopní podať dobré výkony (Olivia Williams, Will Patton, Giovanni Ribisi) sú jedným slovom hororoví, akčné scény ako keď sa deti v družine naháňajú po lúke a mávajú pri tom palicami (občas vzadu precvála kôň s jazdcom, aby sa nepovedalo), triky nekomentujem, príbeh hlúpy, sci-fi trápne, dialógy sa nedajú počúvať, vzťahy medzi postavami vás poriadne naštvú, dej nemá logiku (ústredný hrdina si na polievku zarába hraním Shakespearea) a hnilou čerešňou je vražedná dĺžka (tri hodiny ku*va). Nevraviac o televíznych kostýmoch, zaliečavej a podliezavej hudbe a patetických scénach (americkú poštu Costner chápe ako základný pilier, na ktorom stojí celý civilizovaný svet). Film som si (i kvôli mimoriadne negatívnym recenziám) nechal v kine ujsť a keď som to s ním riskol na VHS, zasa až také zlé sa mi to nezdalo. Ale keď som si túto kravinu v roku 2010 zopakoval v televízii... skutočne fuj. Ale skutočne, Kevin. Plusy: pekná kamera, občas fajn post-apokalyptická výprava a paradoxne práve celková blbosť scenára. Tá je taká mimoriadne vysoká, až je to svojím spôsobom zábavné. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probahlo ve Washingtonu, Oregonu, Tuscomu, Arizoně nebo na ostrově Fidalgo. (Terva)
  • Snímek získal tři nominace na cenu Saturn, a to v kategoriích nejlepší sci-fi film, nejlepší herec ve vedlejší roli (Will Patton) a nejlepší herec (Kevin Costner). (Terva)
  • Jméno údajného prezidenta, které Pošťák (Kevin Costner) používá, je stejné, jako skutečné jméno bubeníka slavné britské kapely The Beatles Ringo Starra, který se jmenuje vlastním jménem Richard Starkey. Patrně se jím filmový Pošťák také inspiroval. (ajaxx)

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama