Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (9)

Válka, kterou nevidíte

Válka, kterou nevidíte (2010)

Vojín Bradley Manning, který byl obviněn za neoprávněné nakládání s utajovanými informacemi a spolupráci s WikiLeaks a který údajně poskytl i několik video nahrávek zobrazených v tomto fimlu, byl v roce 2013 odsouzen k 35 letům vězení.

Krev v mobilech

Krev v mobilech (2010)

Dokument přichází hned v úvodu s alarmující informací, že za posledních 15 let přišlo v Kongu o život nejméně 5 milionů lidí. Avšak svobodný stát Kongo již v minulosti během kruté vlády a hospodaření Belgického krále, jak se nechával nazývat Leopold II., za pouhých 30 let v letech 1885 - 1915 snížil počet obvyvatel Konga z 30 na 15 milionů. Tento čin však oproti dnešním praktikám nezůstal bez povšimnutí a byl takřka světem donucen svou personální kolonii opustit. Dnešní situace je samozřejmě jiná, také o penězích, ale ze kterých však neprofituje pouze jednotlivec.

Až dojde ropa - drsné varování

Až dojde ropa - drsné varování (2006)

Po celou dobu se v dokumentu jednoznačně mluví o tom, že ropa dojde, avšak možná tak autoři učinili pro zjednodušení nebo se jedná o chybu překladu. K ukončení její těžby totiž přesněji dojde z důvodu, že se její hlouběji uložené zásoby nevyplatí těžit.

Endgame: Blueprint for Global Enslavement

Endgame: Blueprint for Global Enslavement (2007)

V dokumentu je zmíněno, že vytvoření Evropské unie bylo podnětem USA, která bude pomocí OSN řídit všechny takto vzniklé unie. Ale tento fakt je milný. Nicolas Spykmen, jeden z předních anglosaských geopolitiků, předvídal následky druhé světové války, jeho strategií a americkým cílem geopolitiky bylo ponechat Německo a Japonsko jako vojenskou velmoc, zamezit spolupráci Japonska a Číny a mimo jiné právě i znemožnit vyvoření Evropské unie, jakožto silné konkurenceschopné državy, která oslabí postavení USA.

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009)

V Las Vegas, které je vybudované v poušti a kde žije kolem 600 000 lidí, se denně spotřebuje průměrně kolem 800-1000 litrů vody na osobu. V roce 2009 průměrný Čech denně zpotřeboval 138 litrů vody. V tomto údaji je ale kromě spotřeby záchodu, pračky, umývání nádobí či použití sprchy započítán i podíl vody potřebné k vyrobení např. potravin, výrobků, atp.

Reklama