Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (906)

plakát

Zillion (2022) 

"Vzpomínáš, taky v tom´s žila, tak nedělej, že si jiná..." aneb vzpomínkové retro pro ty, kteří zažili divoké devadesátky. Velmi dobře obsazený polodoku film, kde většinu postav, i vedlejších, jen tak nezapomenete. Trocha nostalgie nikoho nezabije, nebo ano?

plakát

A Picture with Yuki (2019) 

Bulhar žije v Kanadě v manželství s Japonkou. Trápí je její neplodnost. Návštěva u rodičů a tragická nehoda všechno změní. Vynikající drama z bulharské produkce.

plakát

Bastardi: Reparát (2023) 

Můj oblíbený režisér stále tvoří. Stále vesele a nezávazně. Opět jsme se dočkali nepravděpodobného příběhu, s podivným panoptikem postav - vetchý Krampol mafián, nájemný vrah s astmatem, všehoschopná žvýkající sestra v domě seniorů z Grossovic stáje aj. Milostná linka byla spíše parodická, v případě Godly dvojnásob. A hlavně nekonečná táhnoucí se nuda. Ale našel jsem i klady - výborný Zdeněk Godla, velmi přirozený (jen by si měl skočit na pedikůru) a skvělá Jaruška Obermaierová v roli uklízečky - nebál bych se nominace na Českého lva. Místy probleskne nečekaně dobrý humor - propuštění učitele z vězení v Kájínkově tričku a poznámkou z davu "ty jsi tam cvičil,co?". Otevřený konec alá Růžový panter dává divákovi možnost, zda mají Bastardi mít pětku či nikoliv. Za mě ne, sorry.

plakát

Lidi krve (2021) odpad!

Každý máme svých halucinací dost, proč koukat na cizí. Pro Mejzlíka velká filmová příležitost, která ho ovšem na Oscary nedostane.

plakát

Fabelmanovi (2022) 

Mistr opět ukázal, že umí. A tentokrát opravdu hodně osobní film. BRAVO!

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

Láska kvete v každém věku. Šedesátiletý hrnčíř si místo penzijního připojištění pořídí pětatřicetiletou panovnici doufaje, že si jeho třicetiletá dcera bude s macechou rozumět. A copak by néé, dyť jsou z královské rodiny! Třeba se jim narodí taky taková "loztomilá holčičta" nečekaně se objevující a zasahující do hovoru dospělých nějakou megavtipnou hláškou. Ona a jí podobné děti jsou jasnou příčinou stoupající obliby ubytování typu adults only. Já s ní natáčet, škrtím již po druhém záběru. Největším přínosem pokračování je tak píseň a celková hudba Noid Bárty.

plakát

Poslední závod (2022) 

I přes účast četných hereckých hvězd velmi průměrné. Po 15 minutách mi bylo jedno, jestli Hanč zahyne a to je špatně. Kaiser v roli nadaného sportovce, olympionika a disidenta nebyl k uvěření, možná kdyby se závodilo v kalbě. Z celého filmu budu si pamatovat pouze výkon trenéra Javorského a hostinského Hájka. Umrznutí sportovců bylo tak spojeno s úlevou, že film bude končit.

plakát

Rien à foutre (2021) 

Film o práci. O práci letušky. A že je to tvrdý chlebík.