Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (29)

plakát

Letní seznam (2018) (seriál) 

Tady vidím velký špatný! Ze začátku se to tvářilo jako YA verze Lost a docela mě to zaujalo (protože Lost, ne protože YA :-)). Stopáž dílů je sympaticky krátká, zkraje je děj i napínavý, takže jsem se pokusil překousnout i to, že "výkony" "herců" připomínají besídku žáků zvláštní školy. Prostě jen toporně dojdou na značky, postaví se proti sobě a odříkají dialogy. Pokud je scéna delší, nervózně se kymácí, nevědí co s rukama, a pokus o ztvárnění jakýchkoliv emocí působí směšně. Scénář pak postavy náhodně teleportuje po ostrově, jak se to zrovna hodí. Do nějakého osmého, devátého dílu jsem uvažoval o třech hvězdičkách, ale pak se děj stočil z obyčejného blábolu a slátaniny do nebetyčného blábolu a šílené slátaniny. Poslední tři díly jsem už jen přetrpěl jako kulisu k jiné činnosti, to už se nedalo.  A jen pro zajímavost (doufám, že to někdo nebude brát jako spoiler) - nejvíce mě dostala scéna, kdy se z nešiky, který se zmrzačí při každé činnosti, vyklube MacGyver. Vezme do ruky zdroj od počítače, moudře pokývá hlavou a identifikuje ho jako chladič procesoru z devadesátých let, které se naučil opravovat, protože si s ním v dětství nikdo nechtěl hrát. Následně rozebere walkie talkie a hackne s ní dron.

plakát

Kdybychom se nepotkali (2018) (seriál) 

Míchanice sci-fi, telenovely a romantického dojáku, ale (jak už jsem se přesvědčil vícekrát) u španělských seriálů to na mě prostě nějak funguje. Občas jsem nechápal, proč se postavy musí chovat tak debilně (jasně, bylo to ve scénáři ;-)), ale ve výsledku jsem celý seriál dal skoro na jeden zátah. Příběh není příliš roztahaný a je uzavřený, což beru jako velké plus. Možná se na něj někdy podívám znovu :-).

plakát

Boží mlýny - Provaz (2021) (epizoda) 

To jsem rád, že v tom nejsem sám. Já furt točil volume doprava a furt jsem prdlajs rozumněl. Mistr zvuku buď není mistr, nebo byl zrovna vožralej. Už jsem si říkal, že si budu muset jít nechat prošťouchnout odposlechy, když v tom najednou díl skončil a reklama mi vysklila okna. Jinak jsem byl ale celkem spokojen, příští díl určitě zkusím.

plakát

Otec Brown (2013) (seriál) 

Náhodou jsem v televizi viděl půlku jednoho dílu z druhé řady a zaujal mě svou atmosférou, připomínající Hercula Poirota. Chestertonova předloha patří mezi mou oblíbenou literaturu, tak jsem si tedy sehnal celou první řadu, začal ji sledovat od začátku... a u každého dílu více a více trpěl. Pár případů možná vypadalo jako průměrná detektivka, ovšem většina měla tak debilní a nelogický scénář, že na druhou řadu už nemám chuť ani sílu.

plakát

Dobrodružství s Blasiem (1974) 

Kniha "Záhada veletrhu 1999", podle níž je tento film natočen, patří mezi mou nejoblíbenější dětskou četbu, kterou znám skoro nazpaměť. Když jsem se dozvěděl o existenci filmu, snažil jsem se ho za každou cenu sehnat....a nakonec se mi to bohužel podařilo. Je naprosto neuvěřitelné, jak z tak dobrého námětu může někdo udělat takovouhle slátaninu a zhovadilost. Zůstala snad pouze ústřední postava robota Blasia, kterého hraje Leoš Suchařípa, ale je dabovaný Milošem Kopeckým. Opravdu jsem byl dokonale otrávený a když začal Blasius vyvádět a žrát magnetofonové kazety, měl jsem chuť chuť film vypnout a navždycky zapomenout. Berte to ale tak, že je to jenom moje subjektivní hodnocení, kde hodně zapracovalo rozčarování ze zprznění mé oblíbené knížky :-). Pokud ji neznáte, možná nemusí být film až tak špatný...

plakát

Zpívající pudřenka (1959) 

Film je natočený velmi volně podle knihy Svatopluka Hrnčíře - "Případ skončil v pátek". Oproti knize je zde přidaná banda špionů sestavená z nejznámějších českých herců a příběh je doplněný o automobilové honičky. Na svou dobu to mohla být zajímavá a napínavá podívaná pro děti, když se ale dívám dnešníma očima, je to hodně infantilní dětská detektivka, na které není nic zvláštního k zapamatování.

plakát

The Chosen One (2010) 

Rob Schneider patří mezi mé velké oblíbence a na tenhle film jsem se vcelku těšil. Bohužel se nejedná o další z řady komedií s jeho osobitým humorem. Rob se patrně rozhodl ukázat světu, že dokáže natočit i vážný film a zahrát vážnou postavu. Je pravda, že role alkoholika, hledajícího smysl života, mi byla svým způsobem blízká, ale nic to nemění na tom, že jsem se většinu filmu nudil. Příběh samotný mě nijak nezaujal, pár úsměvných momentů a Steve Buscemi v roli bratra-budhisty to nijak nezachraňuje. Váhal jsem, jestli mám dát dvě nebo tři hvězdičky, nakonec jsem se kvůli sympatiím k Robovi přiklonil ke třem, ale myslím, že k filmu se už vracet nebudu.

plakát

Případy komisaře Mejzlíka - Kupon (1965) (epizoda) 

V poli je nalezena uškrcená dívka. Protože mrtola ležela 2 měsíce na pražícím slunci, jediná stopa ke zjištění její totožnosti a rozluštění případu je tramvajový lístek a kupón z obchodu na 55 korun, které měla mrtvá v kabelce. Natočeno podle kriminální povídky Karla Čapka.

plakát

Byla jednou jedna budoucnost: Podivná reportáž z přítomnosti 1965 (1965) (TV film) 

"Řadě občanů se zastavily hodinky, Vám se to také stalo?" ... "Ne, mně ne." .. "A jakou značku hodinek máte?" .. "Nemám žádné..." ...... Český mystifikační dokument natočený formou televizních rozhovorů s obyvateli městečka, kterým se ve stejnou dobu zastavily hodinky. Během první části filmu při pátrání mezi občany je zde neuvěřitelné množstí hlášek a vtípků. Říkal jsem si, že by v označení filmu mělo být spíš "komedie". Postupem času ale film přechází spíše do mrazivé roviny, atmosféra houstne a pseudo-vědci se snaží nepohodlné svědky umlčet a názory zlehčovat. Pro mě bylo shlédnutí objevením neznámého českého sci-fi filmu, který mě okamžitě dostal... A už jenom kvůli skvělým hláškám během rozhovorů si ho určitě pustím znovu. ...... "Prosím Vás, Vy si také myslíte, že ty zastavené hodiny nějak souvisí s Pánem Bohem?" .. "Ale nééé, žijeme přeci ve století vědy a techniky, ne?" .. "Ale do kostela jdete?" .. "No... pro jistotu..."

plakát

Děti z Kouřové hory (1979) (seriál) 

Klasika mého mládí. Kdysi dávno mě seriál fascinoval, pořád jsem si kreslil sopky:-). Když vyšel v roce 2010 na DVD, bál jsem se si ho pustit, abych si nezkazil vzpomínky. Naštěstí jsem se k tomu dokopal a dopadlo to tak, že mě chytil stejně jako kdysi. Posledních sedm dílů jsem dal v kuse až do pozdních nočních hodin... a to musím brzy ráno vstávat do práce.