Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (28)

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Ne že bych neměla ráda trilogii pána prstenů a ne že bych přímo nemilovala Jacksonův rukopis,ale když je toho moc. První polovina filmu je k uzoufání nudná, že Vás z letagrie nedokáže vyvést, ani pokračující láska mezi Hobitem a Elfkou. Jackson má hromadu prostoru na vykreslení charakterů, ale místo toho koukám na záběr tu a tuhle a přes všechnu nádheru, která se v nich skrývá, zjistíte, že Vám nebylo nic řečeno. A pak najednou se Thorin zblázní. Legolas běhá po padajících kostkách tak obratně, že jediné co mne v tu chvíli napadlo je,že kdyby tam vystřihli záběr s počítačové hry Princ of Persia( z té 2D z roku 1989) věřila bych tomu více. Závěrečná bitva to je jiná... Tohle Peter umí skvěle. Předvedl to v LOTRovi předvádí to tady.. Je to krásné přehledné a dech beroucí. ...Bohužel je to všechno ostatní takové prázdné.. Já vždy citlivá plačka, která věří i na lásku Edwarda a Belly ze Stmívání ( ano, stydím se za to). SPOILER !!!!!Jsem při zabití ustřední milenecké dvojce jen cynicky zvedla obočí. I přesto, že jsme měla tři filmy na to abych si někoho oblíbila nestalo.Je to pěkné a důstojné a filmařsky skvěle zpracované,ale nedá Vám to ten požitek, který přijde za dva až tři dny...Škoda..

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

řeknu Vám to takhle tenhle film jsem viděla jedním dechem. Akční scény a vše kolem, byla neskutečná zábava a ještě dobře zahraná.Avšak od filmu 12 opic, mi jen tak ledajaké poselství o cestování v čase prostě nepřipadá dostatečné.

plakát

Líbánky (2013) 

mám ráda filmy, kde nevím co se stane. Ikdyž tady víte,že když to začíná svatbou,že to idylicky neskončí. Jiří černý se jako černej pasažéř nacpe na svatbu a čekáte co z toho bude. Chvilku to trvá a jen tak se krouží kolem hlavního důvodu jeho návštěvy. Tyhle pasáže jsem dost natahované a Jarchovský jako by hodil kolem kaše, která už už stydne. Předzávěrečný Ou moment přišel, krásným dlouhým detailním záběrem spolu se skvělým hereckým výkonem obou. Anna naslouchala a rozehrála ve svém obličeji emoční škálu, která odpovídala postavě. Ne nadarmo má tato DIVA 5 zlatých lvů.Jiří hovořil tak přesvědčivě, že minimálně kvůli tomuto záběru to za tento film stálo. Konec jsem očekávala dřív než skutečně přišel, přesto musím uznat,že dusno po konci filmu bylo v sále znát. Celkem vzato nebylo to vůbec špatné.na čtyři hvězdičky to není, některé věci prostě byly zbytečné. Přesto říkám povedený film, na který běžte.

plakát

Chuck (2007) (seriál) 

Když jsem to viděla poprvé nadchlo mne to, nadsázka se kterou je vše bráno je dokonale vyvážené s akcí. Trocha neuvěřitelného , skvělej soundtrack, skvělej Zachary. Já si ten seirál prostě zamilovala, baví mne ty hlášky. Bavilo mne na tom seriálu vlastně vše..

plakát

Bez kalhot (2012) 

Prvních 30 minut se jedná o neskutečnou nudu. Když se zdá, že se film alespoň trochu rozjel, dojde mu skoro okamžitě šťáva. Prostředí striptýzového klubu pro dámy by mohlo být zajímavé Channing své osobní i taneční kouzlo má, ale herec to není zas až tak dobrý. Ve vážné rovině mu to nesedne.Je sice zatraceně cool ikdyž opravuje střechy,ale nic co by mne zaujalo z něj nevyjde. A zatraceně ty dialogy, dlouho se mi u filmu nestalo abych si řekla . "Radši zavři hubu" a bylo jedno jaká to je postava. To se nedalo poslouchat, jestli tvrdíte,že to nešustilo papírem, tak máte asi pravdu a herci si to vymýšleli rovnou na scéně, jinak si to nedokáži vysvětlit. Jestli jsem se zasmála pouze jednou a to jen tím lehkých zvednutím spodních rtů, tak je to hodně. Jestli tam někdo za něco stál tak slizkej Matthew jako majitel Dallas za toho a za mého oblíbence Matta Bomera, který se tam sice jen mihl, dávám upocenou 1 hvězdičku. Na chlapa do půl těla se ráda kouknu, ale film z takhle dlouho stopáží to prostě nemůže utáhnout...

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Vizuálně je to skvělé do posledního detailu Baz si dává záležet na tom aby to bylo hodně pompézní doslova na hranici kýče stejně jako jeho Moulin Rouge. Přesto se mi to vizuálné hrozně líbilo prvních 20 minut je strhujících, ale ono čekání na Gatsbyho trochu dlouhé. Postupem času se tempo uklidní a začínáme pronikat do příběhu, který tak nablýskaný a opulentní není. Osobně musím říct, že to bylo pěkné, ale pouze na oko samotná hloubka příběhu mne tolik nezaujala. Vynikající scéna konfrontace v hotelovém pokoji, která konečně dá vystoupit hlavním postavám z jejich klišé (hajzl, naivka, gentleman) a dá větší prostor psychologii postav a brilantním hercům, kteří jakoby by byli celou dobu v pozadí za onou vizuální stránkou. Trochu víc těchto scén a film bych si zamilovala. Pro mě za hvězdičky tři. Určitě to stojí za to vidět, ale nemějte kvůli traileru vysoká očekávání.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Za prvé jsem milovníkem, původního komiksu, což dílu přidává hvězdičku. Oběma i tomu od Sama. Za druhé díky Marcu, za toho přidrzlého hláškujícího hajzlíka. Parker byl sice outsider,ale nikdy ne totální nezajímavý chlapec..Tobey byl super klaďas a jeho Hitlerovské pojetí ve trojce bylo super zklamaní. Za třetí mezi Peterem a Gwen to prostě šlape, ne přešlapuje jako u Raimiho. Za čtvrté nemůžu si vynachválit Martina Sheena za roli strýce. Přesně takhle vypadal v mé hlavě. Za páté ještěrka je sice umělá jak prase, přesto ta linie s rodiči Petera dá luxusní počátek dalšímu dílu. Za šesté Mary Jane není potřeba k tomu,aby to byl náš Spidey. Za sedmé je to vlastně Spiderman a přesto úplně jiný. Za mne Raimi vede v tom,že byl první a v linii s padouchy, přesto je pro mne i ta milostná linie dost důležitá a tu na celé čáře vyhrál Marc. . Proto 3 oficiálně 4, protože Spiderman je srdcovka ať je od Marca nebo Sama..

plakát

Moulin Rouge (2001) 

Je to romantika,jako prase. Používá starý známý hity a servíruje nám je ve velmi zvláštním mixu. Přesto tenhle film miluju od prvního okamžiku. Ewan umí zpívat?? Nicole umí hrát??(Do té doby jsem jí viděla jen v Batman navždy) No a celé to kýčovité prostředí a Kylie jako absintová víla??? Cože?? Bizarní.... Zpívající měsíc???? Richard Roxburgh jako the Duke tak slizkej, že nedokážu připustit,že je ten chlap co hraje v Drákulu ve Van Helsingovi je hezkej... Zatraceně. tenhle film ve mne rozbil takovejch předsudků a zavedl spoustu nových, že vlastně ani nevím proč ho tak miluju... Je to srdcovka...

plakát

Mary a Max (2009) 

Pustila jsem si to a oněměla jsem. Neumím přesně popsat své pocity, proto to udělám jak Max,napíšu co jsem citíla postupně při pohledu na film. facscinace, úžas, smutek, osamělost a porozumění.Na závěr jen ten pocit,který ve Vás zůstane po skvělém filmu, jak se mu říká???

plakát

Život je krásný (1997) 

Nádhera. ten film miluju od svého prvního shlédnutí. Roberto je prostě úžasnej. To kouzlo nadhled vše co v tom filmu ztvárňuje je zamilování hodné. Hned bych si ho taky vzala. To co ve mne po skončení filmu zůstalo, je ten důvod proč si tento film, zaslouží největší ohodnocení. Když film vidím s radostí koukám jen na první polovinu. Obecně nemohu koukat na filmy, které zobrazují hrůzy válek o to víc té druhé a hlavně z koncetráků. Druhá polovina je smutná avšak udržuje se zde optimistický nadhled Guida. Konec??? Přes potoky slz nevím, jak to dopadlo, ne vlastně nechci. Úžasné strhující. Nikdy nevypustím tu ústřední melodii z hlavy. Nádherný herecký i filmařský počin Roberta.. Netáhne Vám na zadeček princezničko??