Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (52)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Zdá se mi poprvé u zpracování Středozemě, že vážně pokulhává scénář. Asi největší výtka je k románku Tauriel (ta postava mi jinak vůbec nevadí) a Kiliho - wtf? Prý tam byl přidán až při dotáčkách. Ach jo. Dále třeba malý prostor pro Bilba a ořezání Medděda, průchod Temným hvozdem bylo takové mihnutí - chyběl čas, jenž byl vyplýtván na zbytečné akční sceny v Hoře například. Oproti bezchybnému 1. dílu každopádně zhoršení. Po 2. shlédnutí: Vůbec, nějak moc věcí nesedí, taky dialogy jsou dost divné. Mimochodem - Jackson tam pořád je, ale ten scénář by prostě nezachránil ani on. HFR 3D je naprosto k ničemu, akorát kvůli tomu některé záběry vypadají příliš televizně. Příště jdu zase na klasické 2D. SE uodate: Jako vždy u Jacksona SE výrazně zlepšuje mé hodnocení. Zajímavý komenář: Tesias Nebo taky skvělý komentář zde: http://www.theonering.net/torwp/2014/01/11/86162-peter-of-many-colours-jackson-finally-leaves-the-path-of-wisdom/

plakát

Český lev 2012 (2013) (pořad) 

+Zdeněk svěrák. Jinak nuda až trapnost, ale aspoň ne ta trapnost, co z ní člověka polévá pot - většinou. Po předchozím roce musím dál lepší trochu.

plakát

Jestřábí žena (1985) 

Hudba Andrew Powell za přispění skvělého Alana Parsonse. Tak jsem se k filmu ostatně dostal, když jsem předtím asi 30x slyšel jeho soundtrack :-)

plakát

Zdivočelá země (1997) (seriál) 

Nejlepší český seriál. První série je naprostý klenot, jemuž se po filmařské stránce ani atmosférou,scénářem a zajímavostí děje nedá mnoho vytknout, 2. a 3. série nevyhnutelně ztrácejí dynamiku kvůli změněným politickým poměrům, ale stále drží laťku velice vysoko. Ze 4. série mám zatím výborný pocit, přesvědčivě zachycuje neradostnou dobu let 70. a snahu nějak se s tím vyrovnat. UPDATE: A byla dobrá až do konce, akorát se mi zdá, že některé dějové linky byly ošizeny na úkor jejich kvantity. No a vlastní konec seriálu jsem fakt nepochopil - podle mě těžce nepovedený, což mě fakt mrzí. Každopádně pro mne je tento seriál,s nímž jsem vyrůstal, naprosto srdeční záležitost.*****

plakát

Anderson Bruford Wakeman Howe: An Evening of Yes Music Plus (1994) (koncert) 

Jeden z nejlepších živáků YES (i když se tak nejmenovali, YES to byli!). Ze všech členů kapely sálá energie a radost, že jsou po letech opět spolu. Jon Anderson tu vystupuje v naprosto životní hlasové formě. Písně z alba ABWH si vůbec nezadají o ostatními klasickými songy YES. Naprosto fenomenální klasický koncertní záznam, kde není střih každé 2 sekundy, jako na moderních záznamech a tak si naplno vychutnáte virtuozitu jednotlivých členů kapely. Pro fanoušky YES naprostá povinnost.

plakát

Transatlantic: Whirld Tour 2010 Live in London (2010) 

3,5 hodiny toho nejlepšího současného progrocku na Planetě. Totální masakr. Ještě jsem neviděl, aby kapela odešla na přestávku po jedné odehrané písničce. Rock the house!!!

plakát

Tommy (1975) 

Geniální.

plakát

Český lev 2011 (2012) (pořad) 

Letos jsem si řekl, že se pokusím bez zaujetí, skutečně nestranně zhodnotit Českého lva, přece jen je vytvářen za jiných podmínek, a hlavně jiné finanční situace (nutní sponzoři), než Oscary. Letošní Oscary pro mě nebyly nejlepší, ale byly velmi pohodové bez trapného humoru a situací, byly zvládnuty s grácií profesionálů. Proto jsem jim dal 4*. Bohužel Lvi byli letos o 3 třídy níže a proto ubírám oproti Oscarům 3*. Scénografie horší, než kdyby tam byly reálné kulisy, oproti minulému roku katastrofální taneční kreace - už minule jsem v předtuše psal - nepoužívat tanečníky každý rok!!!, Lucie Bílá neřekla jediný vtip - proboha proč to předávání brala? na to musí být člověk správný typ... Bylo mi líto některých mých oblíbených umělců, co předávali lvy, čeho jsou součástí. Oproti Billymu žádné vtipné narážky na nominované filmy... Je z toho cítit lamařina až na půdu. Vachler je podle mě magor. Díky alespoň některým výhercům za dobré děkovačky, především panu Marečkovi, co se zmínil o Kyselce. Dál to smysl komentovat nemá, hodnocení zde je velmi výmluvné. Jo a jako šotouš děkuju Josefu Somrovi za metro po půlnoci :-)