Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Film, který dokáže dojmout a potěšit zároveň... Podle mne nejlepší role Toma Hankse! Pohádkový příběh zaostalého Foresta, který za svůj život zažil neuvěřitelné věci. Každý by ho měl minimálně jednou vidět, aby přišel na to, že... "Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš." =)

Město bohů

Město bohů (2002)

Velice realistický film. Zajímavý je svým akčním dějem, výkonem herců, živou kamerou… Nejvíce se mi na filmu líbí, že je podán opravdu surově, žádná přetvářka, žádní hollywoodští hrdinové… Lidé z ulice, kteří musí přežít v drsném světě brazilských gangů… Nic není zadarmo, každý musí bojovat…

Osvícení

Osvícení (1980)

Všechny filmy Stanleyho Kubricka jsou precizně propracovaná díla… O Osvícení to platí dvojnásob! V tomto psychologickém hororu vyniká Jack Nicholson především díky skvělé režijní schopnosti Kubricka. Jediné co by se dalo možná trochu vytknout, je zdlouhavost, ale i přes tuto malinkou vadu doporučuji všem shlédnout toto vynikající dílo!

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Film, který už se krátce po svém vzniku zařadil mezi klasiky českých komedií... Chytlavé hlášky, skvělé herecké výkony... Hřebejk skvěle zachycuje osudy lidiček z "tehdejších dob", ve kterých se akorát narodil. Humorný a zároveň i tragický příběh, který je krásně ucelen v balíčku jménem PELÍŠKY... Nejlepší film 90. let české kinematografie...

Pink Floyd: The Wall

Pink Floyd: The Wall (1982)

Depresivní i když nádherná muzika. Jako fanoušek Pink Floyd musím dát rozhodně pět hvězdiček!!! Skvělé vizuální zpracování Alana Parkera je originální a o to více poutavé... A hlavně, kdo by neznal nejohranější písničku od Pink Floyd - Another brick in the wall??? "We don't need no education.... "

Skála

Skála (1996)

Napínavý děj, plný akce... Sean Connery v kombinaci s Nicolasem Cagem, to byl opravdový mistrovský tah, i když nutno podotknout, že 70% tvoří Sean Connery... S obdivem jsem sledoval každý záběr, který byl dopilován do dokonalosti muzikou.

Slavnosti sněženek

Slavnosti sněženek (1983)

Krásná knižní předloha – stejně skvělý film! Jiří Menzel + celá plejáda super herců = Slavnosti sněženek… Tento film podle povídek Bohumila Hrabala je klenotem mezi českými filmy! Nezapomenutelné scény, zachycující opravdové lidi z Kerska jsou zaručeným receptem na chmury… podívat se na tento film, když mám špatnou náladu? Ihned na vše zapomenu…

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Parádní role Rudolfa Hrušínského, který v tomto filmu exceluje jako ta nejlepší záporná role všech dob! Pro srovnání s knihou Ladislava Fukse je film o mnoho působivější a to díky dobré kameře a také muzice, která jen decentně dokresluje už tak silně morbidní atmosféru… Tento film řadím hodně vysoko na svém žebříčku oblíbených filmů! A unikátním zážitkem pro mne bylo promítání tohoto filmu v opravdovém krematoriu… =) Takže můžu jenom doporučit - Zhasnout, pustit pořádně nahlas a užívat si to mrazivé tajemno.

Vesničko má středisková

Vesničko má středisková (1985)

Umíte si představit, že by tento film nemusel být natočen? Že je velkým dílem náhody, že existuje? Které že to paní z účtárny máme poděkovat za „omyl“? Co by jsme potom dělali bez těchto kultovních hlášek? Já bych asi umřel… =)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Další Darabontův film z vězeňského prostředí, který je silně emocionální… Nestydím se přiznat, že při sledování tohoto filmu se mi vlili slzy do očí. Osud dobráckého černocha Johna Coffeyho je opravdu dojemný. Naopak postava Percyho Wetmora je mi snad nejodpornější ze všech o znám. Celkově se mi asi líbí tento film více než Vykoupení z věznice Shawshank, ale je to také možná tím, že jsem Zelenou míli viděl dříve… Film na který se dívám stále a stále se stejným zaujetím – to je Zelená míle.