Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (10)

plakát

Komorná (2016) 

Škoda, že to tenhle povedený film se vším přehání. Kdyby ubral na výpravnosti a opulentnosti, erotičnosti a perverznosti, víc věřil příběhu a postavám, mohl být skvělý. A kratší.

plakát

Obyčejní lidé (1980) 

..proč spolu neumějí komunikovat a sdílet? Jedna replika, která to pro mě osvětluje - v momentě, kdy ke konci filmu otec navštěvuje psychiatra, se mu svěřuje se svým omylem: I thought that ...intelligent people could work out their own problems.

plakát

Král Krysa (1965) 

...asi platí neočekávat. Svou oblíbenou knihu jsem v tom moc nepoznával a film mě nedokázal vtáhnout. Ale možná to bude víc mojí adaptací než tou filmovou. První dvě třetiny, sled událostí ilustrující život a pravidla v drsných podmínkách zajateckého tábora, závěr zachycující období předcházející návratu do všedního života (bez války). A tahle část je nejsilnější i formálně nejpropracovanější. S vytouženou svobodou nastává problém: jako kdo se vracíme do normálního života? Scéna hemžení v osvobozeném táboře běží do ztracena ještě pod závěrečnými titulky a tu je prostor pro diváka. Děj skončil, už se na něj nemusí soustředit, ale ještě zůstává v tématu a může, pokud má zájem a důvod, nad tím vším popřemýšlet.

plakát

Modlitby za Bobbyho (2009) (TV film) 

První půlka hodně schematická. Později několik silných momentů ve smyslu témat, která přinášejí. Nejprve mě film štval, pak si mě celkem naklonil, závěr opět trochu přepjatý, nicméně jisté pohnutí přiznám. Je to spíš na tři hvězdy, ale skvělá Sigurney plus fakt, že jde o můj pětistý hodnocený film, mě přesvědčují pro čtyři.

plakát

Zátoka ticha (2004) 

"Nikdo nemá pochopení pro lidi, co házej tlustý děti do řeky."

plakát

Královský slib (2001) 

Poprvé jsem tento film viděl na festivalu v Ostrově a tenkrát se mi vůbec nelíbil. Nicméně po letech náhodné shlédnutí v televizi znamená příjemné překvapení. A není se čemu divit, vždyť autorem scénáře je František Pavlíček. Pravda, děj nijak složitý, ovšem zápletka poměrně neotřelá. Komické výstupy Wilhelmové a Krause (Jana) mohly být promakanější, stejně jako některé dialogy. (Ne)herec Kraus ml. ušel (žádný zázrak, ale nevadil).Dobře podané charaktery hlavních postav. Jindy by mi vadilo, jak král nesmyslně trvá na svém slibu, ale tady je jasné, jak je pro něj dané slovo důležité a pře to zkrátka nejede vlak. Stejně tak princ, nakloněn víc toulání přírodou než učení a etiketě, nepůsobí popisně, jak je obvyklé v podobných případech v televizních pohádkách. Plusy - Exteriéry - krásná krajina, příroda, to si mě naklonilo a taky tvrz Cuknštejn. Hudba - velmi povedená (až na závěrečnou písničku - hudebně ani textově nic moc a ještě nechápu, proč ji zpívají neznámí zpěváci, když ve filmu hrají Vondráčková s Krausem - ať už si o jejich zpěvu myslíme, co chceme, přece jen by to bylo zajímavější) Minus - střih (nerytmizuje, chvílemi mě vyloženě štval). Verdikt: oproti jiným pohádkám posledních deseti let čtyřhvězdičkový nadprůměr.

plakát

Gazdina roba (2009) (divadelní záznam) 

Hodnotím divadelní verzi, která je v repertoáru brněnského Národního divadla ojediněle zdařilým kusem.

plakát

Mám ráda nudný život (2009) 

Film z cyklu Breathless, Nadvláda okamžiku. Skvěle zachycuje pomíjivost i věčnost všedních chvil. V deníkových záznamech se objevují rodinné situace i zprávy světového významu a tvoří se tak koláž doprovázená hravě ilustrativními záběry. Pokračování Deníku babičky Němcové.