Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (13)

plakát

Spaceballs (1987) 

Skvělá parodie nejen na Hvězdné války, ale i na další sci-fi filmy.

plakát

2010: Druhá vesmírná odysea (1984) 

Docela mi vadilo že Peter Hyams vynechal dcela podstatnou část děje, která sice neovlivnila konec, ale byla dost podstatná pro vysvětlení toho, co se událo na Europě, ale zase na druhou stranu to bylo stravitelnější než 2001 První vesmírná odysea. Hlavně všechny scény nebyly tak natahovaný a nezabíhali tolik do všech detailů.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Líbilo se mi, že se drželi knižní předlohy, ale myslím si, že to nemuseli všechno tolik natahovat.

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

Skvělá herecká dvojice Simpn Pegg a Nick Frost a brilantní britský humor. Z toho nemůže vzejít nic jiného, než dobrá komedie s inteligentním humorem.

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

Na tomto seriálu se mi hlavně líbí to, že nevyhrává jen "dobrá strana" ale že z většiny bitev vyjdou jako poražení s velmi malým uspěchem ( nějaká ta zničená baseship a letka raiderů) a že to je nejreálnější sci-fi seriál,který jsem viděl, bez nějakých energetických štítů, mimozemských zbraní a neomezeným cestováním hyperprostorem. Tento seriál rozhodně nemůže chybět ve sbírce pořádného fandy sci-fi.

plakát

District 9 (2009) 

Celkem dobrý příklad, že kvalitní sci-fi se nemusí odehrávat někde daleko ve vesmíru a ve vzdálené budoucnosti s cestováním hyperprostorem a podobně, ale že se odehrává v reálné době a že Neill Blomkamp ukázal, jak by se asi lidstvo zachovalo k mimozemšťanům, kteří se nepokusily lidstvo zničit. Líbilo se mi natočení v dokumentaristickém stylu a že teno film zahrnuje snad všechny žánry filmu jako sci-fi, akční, romantika a sem tam i troška komedie. Nemám co bych tomuto filmu vytknul a moje hodnocení je jasných 5 hvězdiček.

plakát

Telefonní budka (2002) 

Docela dobrý příběh o tom, co se může stát když jde člověk kolem telefonní budky která zvoní a zvedne sluchátko.

plakát

Constantine (2005) 

Skvělá komiksová adaptace od režiséra Francise Lawrence která se mu povedla víc než Já, legenda.

plakát

Já, legenda (2007) 

Tady podle mně Will Smith opravdu zazářil. Jediné, co by se tady dalo vytknout byl ten změněný konec ale ani ten nebyl zase tak špatný.

plakát

Já, robot (2004) 

Od tohoto filmu jsem moc nečekal. Myslel jsem si že to bude takový ten průměr, ale byl jsem mile překvapen. Docela mně překvapilo, že postava kterou hrál Will Smith je takový odpůrce robotů a sám je stroj. Moje hodnocení 80 %.