Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Zajímavosti k filmům (6)

Iron Man 2

Iron Man 2 (2010)

Když Tony Stark (Robert Downey Jr.), Nick Fury (Samuel L. Jackson) a agentka Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) sedí v obchodě s koblihami, Fury říká Starkovi, že není středobodem jeho vesmíru a že má na jihozápadě k řešení větší problémy. Tím odkazuje k Novému Mexiku, resp. událostem z filmu Thor (2011). Ze stejných důvodů mluví o svém odjezdu do Nového Mexika i agent Coulson (Clark Gregg).

Zlato

Zlato (2016)

Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli.

Spectre

Spectre (2015)

Název úvodní písně je "Writing's On The Wall". V bondovce Zlaté oko (1995) pronese Bond (Pierce Brosnan) v rozhovoru s Q (Desmond Llewelyn) po demonstraci výbušného pera na figuríně větu: "The writing's on the wall?"

Spectre

Spectre (2015)

Úvodní mexická scéna sice na první pohled vypadá jako jeden nepřerušovaný záběr, ale není tomu tak. Kameraman Hoyte van Hoytema řekl, že natočit scénu v jednom kuse nebylo možné. Výsledného dojmu docílil spojením několika dlouhých záběrů pomocí stíraček použitých v ten pravý moment a s přispěním malého množství CGI.

Matrix Reloaded

Matrix Reloaded (2003)

Biblickým odkazem je poznávací značka DA 203 na stříbrném Cadillacu CTS, který řídí v honičce na dálnici Trinity (Carrie-Anne Moss). Konkrétně jde o pasáž Daniel 2:03: "He said to them: I have had a dream that troubles me and I want to know what it means." Daniel 2:03: "Řekl jim: Zdál se mi sen, který mě rozrušil. Musím se dozvědět, co znamená."

Matrix Reloaded

Matrix Reloaded (2003)

Na začátku filmu příjíždí agent Smith (Hugo Weaving) v Audi A8 s poznávací značkou IS 5416. Jedná se o biblický odkaz - konkrétně Isaiah 54:16: "Behold, I have created the smith that bloweth the coals in the fire, and that bringeth forth an instrument for his work; and I have created the waster to destroy." Izajáš 54:16: "Hle, to já jsem stvořil kováře, jenž dmýchá uhlí ve výhni a vyrábí zbraně k jejich účelu; tentýž já jsem stvořil také zhoubce, aby působil záhubu."

Reklama