Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 019)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Stále nejsem úplně spokojený. Úvodní scéna s Trinity je boží, boží, boží, ale následující dlouhá pasáž ze Zionu, je, skoro se vám to bojím říct, nudná. Hlavně rodinné problémy operátora Linka mě opravdu nezajímají. Jakmile se vrátíme zpět do Matrixu, dostane to opět šťávu. Akční scény jsou úchvatné (byť až příliš okatě CGI), scéna v restauraci je délicate. Ale po druhém shlédnutí, kdy už jsem to (doufám) docela pochopil, musím říct, že i příběh je neobvykle propracovaný, což bohužel většina běžných diváků neocení, a film zatratí. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andy Wachowski, Larry Wachowski / Gloria Foster | Hudba: Don Davis | Produkcia: Joel Silver | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Silver Pictures | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 742,128,461 $ || Audiovizuálný úlet na n-tú. Dialógové pasáže sú tiež úchvatné, ale žial strácajú duchaplnosť, ktorá tak nenormálne silne sršela z jedničky - a kôli čomu sa vlastne stala kultom. Ale aj tak, legenda prežíva v Reloaded ďalej. || Videno v Capitol Košice, 22.5.2003 || ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tvůj život je součtem zbytků rovnice vzniklé při programování Matrixu." Tak tohle naprosto všechno vysvětluje. Já jsem však mírně zabržděný, takže mám v chápání Matrixu stále ještě mírné mezery, ale to je jedno, protože se mi líbil sám sebe kopírující agent Smith, dvojčata, honička na dálnici, létající bitky a hlavně vizuál. Přesto jsem se v některých chvílích chtěl vymazat jako zbytečný program, protože filozofickým blábolů tam bylo až moc a technopárty v Sionu byla příšerně dlouhá. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na první dojem nepůsobí Matrix Reloaded jako správné a plnohodnotné pokračování diváky milovaného Matrixu. Postupně však otevírá nový směr a piluje samotný styl naznačený prvním filmem k vizuální dokonalosti. Krom toho prakticky vše je zde stylovější a větší než v jakémkoliv jiném filmu. Ať je to souboj Nea s kopiemi Smithe, zatím stále nepřekonaná honička na dálnici nebo hudebně a choreograficky precizní souboj v sídle v horách. Tyto tři scény posouvají akci jiným směrem, než bylo do prvního Matrixu zvykem a přidávají (i když digitálně) myšlenku a nezaměnitelný styl. V kině celý film působí ještě naléhavěji a funguje stejně dobře jako akční jízda plná efektních nápadů i jako filozoficky hluboký film plný odkazů. Přesto všechno nedosahuje pokračování kvalit prvního dílu, ale podle mě osobně to ani nebylo záměrem. První Matrix je jiný film v mnoha ohledech a v Reloaded šli Wachowski o hodně dále, čímž film trochu ztrácí na srozumitelnosti pro některé diváky, ale naopak dává prostor mnoha teoriím. Film, o kterém se bude ještě dlouho diskutovat a bude se na něj hrozně dobře a zábavně dívat. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ještě před dvěma hodinama jsem dával 2 hvědičky.. Jenže na potřetí to nějak konečně do sebe zapadá... Jistě..některé aspekty jako herci, triky, a závěrečný titulek stáe kazí dojem, ale celkově v tom již vidím hlubší útvar, než jen film, snažící se připravit si jakousi půdu pro završení trilogie.. Konečně vnímám Matrix Reloaded jako nedílnou součást trilogie, byť se stále jedná o nejslabší článek. A hudba je také skvělá... ()

Galerie (148)

Zajímavosti (96)

  • Když se Trinity (Carrie-Anne Moss) dostane do Matrixu, použije skutečný hack využívaný v roce 2001. Jmenoval se Nmap version 2.54BETA25. (pornogrind)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama