Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Otec všeho filmového Cyberpuncu v čele s vychvalovaným Matrixem (přítomnost Keanu Reevese čistě náhodná;)). Příběh sice moc neví, na kterou stranu to hrát (houpe se to od hi-tech sci-fi po akční béčko), ale v kombinaci se suprovým hereckým obsazením to neztrácí dech ani v těch nejhloupějších scénách (koho proboha napadnul ten delfín?!?). Keanu Reeves je sympaťák jako vždycky a pro role tohohle typu se snad narodil, na Dinu Meyer se rozhodně koukat dá, no a rozhodně nejlepší postavou celého filmu je vysvalený Dolph "Kazatel" Lundgren, který tam běhá vystrojený jako Mojžíš a trousí hlášky typu "Přijmi Ježíše!!!" Už jen kvůli němu to určitě stojí za vidění. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Díky zajímavému pohledu na svět blízké budoucnosti film neshodím níže. Samozřejmě triky jsou v dnešní době pomalu úsměvné, ale Mnemonicovi ve finále nejvíce podrazí nohy závěrečná půlhodina s delfínem v hlavní roli. Padouch yakuzy docela zaujme svým vybavením a když je řeč o japonské mafii, tak dorazí i Lundgren. Jeho role je ovšem mnohem menší, než se mě kdysi zdálo. 50% ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Johnny Mnemonic je jeden z mých rekordmanů: rozkoukal jsem ho, přísahám, v roce 1997 :-). Měl jsem tehdy docela rád Gibsona, a film jsem přesto nebo proto tehdy celý nedal... Problém s cyberpunkem v tomto pojetí je, že velmi rychle zastarává. Aby tedy fungoval, měl by mít nadčasové prvky a dobrý příběh. Což se povedlo tak napůl (a Gibsonova chyba to není). Dojem je spíš, že jde o vizuální napodobeninu Blade Runnera se značně omezeným rozpočtem (i když jsou triky a kulisy technicky "novější", vypadají hůř). A ta estetika zastydlého disko-retra je vyloženě odpudivá.... Nicméně, film celou hodinu relativně fungoval, jen pak přišlo velké finále... které mělo být velká pecka, ale bylo k smíchu a pláči zároveň. Bojové scény v poslední půl hodině mi způsobily vážnou nevolnost a podobné bolesti hlavy, jako předváděl Reeves. Ještě se pozastavím u castingu – dokonalí antiherci Lundgren a Ice-T dali filmu pravý feel ultrasračky. Kitano, Reeves, Meyer, ano, to byla naštěstí jiná káva (Meyer mě prostě baví, nelíbí se mi, ale je zajímavá). Resumé celkové: škoda. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tohle je podle mě povedený příspěvek do žánru kyberpunkových filmů. Rozhodně není dokonalý, ale za povšimnutí stojí, jeho nízké hodnocení tady mě dost překvapuje. Jistě, není to Matrix, ale také to neni taková blbina, jak tu všichni píší. Největším problémem je skutečně mizerná režie Roberta Longo. Ta poněkud ničí zajímavý námět. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nějak příliš nepobírám, co na tom vlastně všichni tak haní? Jde o celkem dobrý sci-fi, Keanu slušnej, Ice-T v pohodě, ta holka co hrála v Hvězdný pěchotě je kočka, Dolph Lungren je zábavně strašnej - ale to není nic novýho, že jo ... Delfín a supercompy, mírně (no vlastně celkem dost) apokalyptický město... Velice slušnej film, kterej měl mimojiné už v r.95 celkem jasno v tom, že to nejcenější budou v dohledný době informace!! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Jane March byla původně připravena hrát Jane, tuto postavu nakonec ztvárnila Dina Meyer. (ČSFD)
  • Videosekvence zobrazující virtuální realitu jsou v horší kvalitě ve srovnání s dnešními filmy, avšak představují vrchol technologií z doby natáčení filmu. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong, v závěrečných titulcích uvedený jako Victor Armstrong. (Rominator)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama