Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

mortak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná komedie na nedělní rodinný výlet do kina pro slušné chlapce s dospělým doprovodem. Maminky si vychutnají nestárnoucího Redforda a Poitiera, kteří jim nenápadně ukáží, že i když ten jejich teenager sedí celý den u počítače, z PE má s bídou Éčko a bříško mu hamburgrově roste, čeká ho skvělá budoucnost. Vždyť to film jasně říká: informace = power. Amerika potřebuje nejen vojáky, ale i ajťáky. Nenáročný oddychový film dost kazí do očí bijící nelogičnosti. Bishop se ukrývá a vlastně ho nikdo nehledá, přestože by stačilo sledovat jeho spolupracovníky, či se pozeptat po přátelích; závěrečná půlhodina je už spíše rozverná komedie - tohle má být útěk z přísně střežené budovy???? Ochranka asi měla dovolenou. Ovšem co film tvrdě kazí, je Redfordova nenávist k republikánům, kterou nacpal i do této komedie. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jako špionážní drama je film velmi dobrý, ovšem jakožto akční thriller již nikoliv. Když poté na konci téměř zparoduje sebe samu, byli mé pocity zcela rozporuplné. Škoda, téma a nastolené otázky jsou více než zajímavé a obsazení v čele s Redfordem a Poitierem výborné. PS: V hlavičce filmu narážím na žánrové komediální zařazení... tak to vůbec! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouze se táhnoucí film o partičce, která spadne do průseru tak rychle, že si toho ani nestihnou všimnout. Každopádně i já s tím měl problémy, a že bych se u toho dobře pobavil se také říci nedá. Zase se tam ale objevila stará garda zahrnující Aykroyda, Redforda, Kinsleye a další, takže bylo určitě na co koukat. Krom toho i nadějný River Phoenix, takže o herce rozhodně nouze není. Jen mi tedy vadila přílišná utahanost, se kterou jsem tedy hodně bojoval, a nakonec to vzdal, a výsledkem jsou tři hvězdičky Slídilům, kteří možná někoho zaujmou, ale mě neskutečně nudili. ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Je to taká príjemná blbina, (90tkový Dannyho parťaci, ktorí sú lepší ako originál, ale horší než remake), pri ktorej treba vypnúť hlavne mozog a nechať sa iba unášať skvelými hláškami, ktorými si robia tvorcovia srandu zo studenej vojny, vlastných spravodajských agentúr atď. Neľutujem ten strávený čas, ale že by som to musel ešte niekedy vidieť, to asi nie, takže niečo medzi 6 až 7. Whistler: I want peace on earth and goodwill toward man. Bernard Abbott: We are the United States Government! We don't do that sort of thing. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Naozaj velka skoda toho Rivera Phoenixa, chcel by som vidiet kam by to dotiahol, nepochybujem ze mal potencial patrit medzi najtalentovanejsich hercov sucastneho Hollywoodu. Co sa tyka deja chybala mu trocha gradacia a ako niekto spravne podotkol film pripomina Oceans Eleven 90tych rokov, je menej pompezny, ma horsi scenar a uvolnenejsiu atmosferu. Priemerny komedialny thriller, ktoremu chyba vyraznejsi zaporak, ktory by bol akymsi protipolom proti uz standarne kvalitnemu Redfordovi. Komedialnych prvkov tam zas tak vela nebolo, ale scena s dvermi ma pobavila : Yeah. Ehm. Right. OK. I'll give it a shot. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama