Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkej budúcnosti je Morgan Sullivan (Jeremy Northam), túžiaci po trošku vzrušujúcejšom živote, zamestnaný ako priemyslový špión spoločnosťou Digicorp, celosvetovou počítačovou spoločnosťou. Digicorp mu pridelí povinnosť zúčastňovať sa na rôznych schôdzkach po celej Amerike a zaznamenávať prejavy. Ale potom, keď Sullivan stretne záhadnú ženu, Ritu Foster (Lucy Liu), si začne uvedomovať, že jeho práca vôbec nemusí byť tým, čím sa zdá. Zostupuje do hlbokého podsvetia vymývania mozgov a bojuje, aby si zachoval svoju vlastnú identitu. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jeden z mnoha,kterej u nás zřejmě nikdy nevyšel.Proto jsem ho i z důvodu žánrovýho zařazení,a hodně vysokýho hodnocení ,skouknul.Jenže je to přesně takový to hovínko,zabalený do oparu jinakosti,prostě ůplnej opak proti většině hollywoodský produkce.Pomalej,zamotanej děj,prostě nefalšovaná nuda.Nedoporučuju nikomu,kdo má rád dynamický,akcí načichlý filmy.Tohle je nic a špatně se na to kouká.30%. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje ma, ako sa tu mnohí kolegovia oháňajú slovíčkom originalita (obsahovo i formálne majú k dokonalosti určite bližšie 13. poschodie či Gattaca, nehovoriac o "profláklom" Matrixe). Na druhej strane môže Cypher naozaj slúžiť ako príklad, že pojem low budget nemusí byť pre filmára "výhovorkou", prečo je to také chudokrvné. Čo uberá tomuto filmu na pôsobivosti rozhodne nie je nedostatok prachov, skôr scenár, ktorý sa v istom momente zľakne svojej dvojkódovosti a prezradí nám pointu i všetko podstatné minimálne pol hodinu pred koncom. A ten "bladerunnerovský" záver je už len posledná kvapka octu do nápoja, ktorý fakt spočiatku chutil ako obľúbená značka vína Phillipa K. Dicka. ()

Reklama

d-corso 

všechny recenze uživatele

Příběh je vlastně mozaikou, složenou ze střípků vylomených ze Stanislawa Lema (Futurologický kongres), Philipa K. Dicka (Paycheck) a tradičních témat Gibsonových povídek (životu nebezpečné krádeže informačních know how) /a dalo by se pochopitelně pokračovat/. Možná překvapivá, ale rozhodně pozitivní je skutečnost, že tento konglomerát drží velmi dobře pospolu, díky čemuž vznikl rozhodně vysoce nadprůměrně zdařilý sci-fi film, kterému snad schází jen zdařilejší triky (ten vrtulník byl fakt hrozně mizernej) a propracovanější závěr a (s tím souvisejících) pár minut navíc. Není to za čistých čtyři, ale je to jedna z nejvýraznějších sci-fi natočených v novém století. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzelo amatérské zpracování tohohle filmu, které na první pohled ukazovalo velmi nízký rozpočet a bídné ambice celého projektu. Naštěstí byl příběh natolik zajímavý a stopáž natolik skromná, že to i tak ve výsledku stačí na nadprůměr. Konec byl takový očekávatelný, ale nakonec to do sebe pěkně zapadlo. 75% ()

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

Po Kostce je tady další paranoidní scifi-úchylárna od V. Nataliho tentokrát zabalená do nápaditého stylově futuristického designu (svět v Cypheru mě dost připomínal svět v Equilibriu), kde vládne bílá, šedá a černá barva. Musím souhlasit s většinou uživatelů, že konec se příliš nepovedl a je předvídatelný, ale za ten průběh, kdy jsem z tohoto snímku ani na vteřinu nestrhl oko a stále si říkal WTF, si zaslouží nadprůměrné hodnocení. Když k tomu přidáme sexy a výborně hrající Lucy Liu, stylizaci, originalitu futuro-vychytávek, tak není co řešit, zasloužené 4*. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 436- 726- 3993, které je zakodováno v Job 13:17, jsou první písmena z věty "Hear diligently my speech, and my declaration with your ears". Toto číslo je v rozporu s dohodou o užívání telefoních předpon 555 ve filmech. (TomikZlesa)
  • Job 13:17 použítý pro zakodování čísla zní "Poslouchejte pilně řeči mé a zprávu mou pusťte v uši své." (TomikZlesa)

Reklama

Reklama