Reklama

Reklama

Animatrix: Druhá renesance 2. část

  • USA The Animatrix: The Second Renaissance Part 2 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Uprostřed prohrávané války se stroji musel člověk učinit rozhodnutí. Ze všech darů, kterými bylo lidstvo obdarováno, se stalo světlo darem nejpostradatelnějším. Jelikož stroje fungovaly především na sluneční energii, rozhodli se lidé zakrýt slunce neprostupným černým mračnem, které mělo pokrýt celý svět. Začínalo být nepsaným pravidlem, že lidé v krizi dělají špatná rozhodnutí. Stroje totiž tah předvídaly a dokázaly se se ztrátou sluneční energie vyrovnat... Dokázaly ji nahradit... Nahradit námi... (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byly provedeny úspěšné testy, které prokázaly, že v žádném případě nedojde k ohrožení lidského organismu." A operace Temná bouře může začít, protože vymývání mozků proběhlo důkladně a skvělý sebevražedný nápad na odstavení slunečních paprsků z povrchu zemského tím mohl být realizován. Takhle zkrátka vznikl Matrix a já jsem rád, že jsem mohl být při tom. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z najsilnejších príbehov. Tá miera úzkosti, ktorá ma obklopila počas sledovania bola zároveň tou emóciou, ktorá ma neskutočne potešila. Sila príbehu v značnej miere spočíva v jednoduchosti aj keď aj v tomto prípade platí, že všetko je to o detailoch. Dokonalé vykreslenie konca a apokalypsy. Skvelé prepojenie s prvým filmom a hlavne je to funkčné aj ako samostatný príbeh. Jeden s top príbehov s Animatrixu. ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"A lidé se rozhodli zbavit stroje jeho největšího zdroje energie - Slunce". No tak to teda byl fakt stupidní plán. To už by snad bylo lepší odpálit všechno plutonium, aby neměli žádnou jadernou energii a aby lidstvo konečně spáchalo alespoň důstojnou sebevraždu. Proč vlastně s mašinami bojujeme? Nedali nám prostor k životu uvnitř virtuální reality, který není zase až tak špatný na to, že jsme se ke strojům chovali jako naprostí retardi? Ale proč ne, lepší se vrátit z virtuálního světa devadesátých let a žít v prachemzapadlé postnukleární díře. Tvl, Morfie ta modrá pilule byla snad lepší. Pojďme být všichni plešatí v mechanické děloze. ()

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Odhlédnu-li od všech výhrad vůči první části, druhá by pak mohla být i hodnotitelná. "Final solution - destroy the sky" je pojato velmi apokalypticky, což plně vyhovuje "reálnému světu" Matrix filmů. A doslova mě nadchly některé symboly a parafráze, například robot držící v ruce lebku a pokládající otázku... (není tam vyslovena, ale je tam:) nebo v zákopech chodící postava s televizí na vozíku a kázající svou modlitbu (notně připomínající ježíše Krista). ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování tohoto pro člověka jistě depresivního počinu aneb lidé dostali to, co si zasloužili. Kromě zpracování a scénáře bych zde vyzdvihl i hudební doprovod hlavně v závěru, je to prostě geniální. Tohle by snad mohlo mít i šest hvězd. Tohle už je opravdu o vzniku Matrixu plus to co tomu předcházelo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama