Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela pecka. Divím se, že jsem se k tomu dostal tak pozdě. Celé se to skládá z 9-ti krátkých příběhů. Každý je jinak graficky zpracovaný. Děj se odehrává jak před, během, tak i po filmech. Nejvíc se mi líbily obě Druhé renesance. Konečně vím, jak ke všemu došlo. Lidi si za to vlastně mohli sami svou paličatostí a panovačností. Nadvláda strojů byla jen otázku času. V některých příbězích se objeví i Trinity nebo Neo. A celé to doprovází klasická matrixovská hudba. Snad se bratři Wachowští pustí ještě do nějakého filmu. :) "Stroje si vytvořily vlastní národ s názvem 01." ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Animatrixu už ale pětku dáme klidně, protože se nesnaží sázet jen na efekt a rozvíjí reálie matrixu ve vlastních uzavřených a velmi zajímavých příbězích, které nabízí divákům odpovědi na některé nedořečené zajímavosti z prvního filmu nebo taky zábavné nápady při využití myšlenky virtuálního světa matrixu :). The Second renaissance ukazuje ještě drsnější "realitu" než původní Matrix, Beyond zase zábavné hraní si s tím co je to vlastně Matrix, prostě všechny příběhy jsou pecka, ale hlavně každý je výrazným způsobem odlišený od ostatních nejen odlišným výtvarným zpracováním, takže ve výsledku všechny dohromady tvoří velmi zajímavou doplňkovou kolekci k prvnímu Matrixu, kterou stojí za to vidět nejen fanouškům Matrixu :). ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Několik známých animátorských studií vytvořilo ve spolupráci s bratry Wachowskými 9 animovaných příběhů odehrávajících se ve světě Matrixu. Některé vysvětlují příběh před prvním filmem (The Second Renaissance - Part I a II), jiné uvozují děj dalších filmů (Final Flight of the Osiris, Kid's Story),a některé ukazují příběhy obyčejných lidí v Matrixu (World Record, Beyond, Detective Story) a osvobozených lidí snažících se matrix zničit (Program, Matriculated). Tato volná série svou kvalitou jednoznačně překonává všechna hraná pokračování původního filmu a zároveň funguje jako jakási "encyklopedie" stylů animace, protože každý díl je tvořen jiným studiem a tedy i naprosto odlišným způsobem (je tu například noirová detektivka, klasické anime nebo CGI které se svým technickým zpracováním blíží fotorealismu) ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Perfektní animák. Spojení různých animačních postupů, stylů je v případě (Ani)Matrixu k věci. Jednotlivé příběhy dovypravující některé drobnosti z Matrixu 2 a 3, případně rozvíjí některé motivy a říkají, jak to všechno začalo a kdo zmazal a co nejvíc. Geniální Renesance je skvělý úvod k tomu, co předcházelo katastrofě a Osirisův pád je brutálně brilantní. Mísením vizuálních stylizací, akce atd vznikl geniální kousek... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem hezky nakreslený povídky (ale to většinou japský anime jsou), ale nevidím v nich žádnou velkou hodnotu, kromě vztažnosti jak k filmům, tak k sobě samým. Přišlo mi to jako hrozně prvoplánový a taky opakování určitých scén z filmů, žádná inovace. Z tohohle vybočuje snad jen ta povídka o detektivovi a jak se propadají hranice matrixu a děti tam můžou lítat. Ale kromě ždímání dalších peněz to podle mě nemá žádnej smysl. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama