Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Taková kreslená reklama a výpln Matrixu. To co se nevešlo a možná ani být nemělo je tu dokresleno jak se dá. Díl s Osirisem je naprsoto úžasně udělaný(kam se hrabe Final Fantasy!!!) a i třeba temný detective sotry nebo renesance(malé dějny konce lidstva ;-)) jsou skvělí. S celkovým světem Matrixu asi nejvíce souvisí Kid´s story(díky nemuž se pochopí jedna postava obou pokračování) a pro chápání matrixu velmi nutné renesance.... ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Animatrixu už ale pětku dáme klidně, protože se nesnaží sázet jen na efekt a rozvíjí reálie matrixu ve vlastních uzavřených a velmi zajímavých příbězích, které nabízí divákům odpovědi na některé nedořečené zajímavosti z prvního filmu nebo taky zábavné nápady při využití myšlenky virtuálního světa matrixu :). The Second renaissance ukazuje ještě drsnější "realitu" než původní Matrix, Beyond zase zábavné hraní si s tím co je to vlastně Matrix, prostě všechny příběhy jsou pecka, ale hlavně každý je výrazným způsobem odlišený od ostatních nejen odlišným výtvarným zpracováním, takže ve výsledku všechny dohromady tvoří velmi zajímavou doplňkovou kolekci k prvnímu Matrixu, kterou stojí za to vidět nejen fanouškům Matrixu :). ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Matrix mám rád aj ked to nie je podla niektrých najlepšia trilogia, určite je to jedno s najlepších sci-fi. Animatrix ponukne zopár kratkých filmov, ktoré ešte obohacujú a prehlbujú svet Matrixu. Priznám, že všetky mi zaujímavé úplne neprišli, ale zopár ma ich zaujalo. Detective Story a Kid's Story ma celkom zaujali, ale úplne najlepšie sú Final Flight of the Osiris a hlavne The Second Renaissance. Zvyšok ma moc nebavil a prišiel mi zbytočný. 75% - 4* ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela pecka. Divím se, že jsem se k tomu dostal tak pozdě. Celé se to skládá z 9-ti krátkých příběhů. Každý je jinak graficky zpracovaný. Děj se odehrává jak před, během, tak i po filmech. Nejvíc se mi líbily obě Druhé renesance. Konečně vím, jak ke všemu došlo. Lidi si za to vlastně mohli sami svou paličatostí a panovačností. Nadvláda strojů byla jen otázku času. V některých příbězích se objeví i Trinity nebo Neo. A celé to doprovází klasická matrixovská hudba. Snad se bratři Wachowští pustí ještě do nějakého filmu. :) "Stroje si vytvořily vlastní národ s názvem 01." ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo nečekal, že se tenhle poutavý svět nebude rozrůstat. Vesměs asijská animovaná škola ukazuje, že má co říct a obohacuje svět bratrů (tedy sester) Wachowských o další motivy a linie. Samozřejmě platí to, co u hraných pokračování: zejména Reloaded není špatný, jen se prostě nesmírně povedl původní Matrix, ze kterého si můžeme několik scén pouštět neustále dokola. A furt nás budou bavit. Místy drsné, místy bizarní, jindy hodně originální, atmosférické a nápadité příběhy nenudí, některé bych mohl postrádat, ale jako celek velmi slušné. Každá část nabídne jinou animační techniku, některá je poklidná až poetická, jiná typicky dynamická. Je nesmysl je navzájem nějak srovnávat: každá si jde svou cestou. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama