Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně stojí invaze robotů a na té druhé svět podle Matrixu. Takové menší vykrádání Čapkova RUR a bratší Wachowskiých Matrixu (i když oni se na tom podíleli). A jediným originálním pojítkem mají být éterické kresby a různorodě se linoucí proud grafického pojetí? A zpočátku to funguje, prostupuje k vám ta tajemnost a vyprávění, které se snaží apelovat na váš vlastní úsudek. Jenže po hodině začnou být tyto rádoby samostatné příběhy trochu nudné, protože vás to nikam neposouvá a jen pomálu objasňuje. Z nichž některé epizodky jsou krásné s nápadem, ale jiné se jen vezou na populární vlně. Je zde velmi patrné, že tu participuje kus Japonské kultury, neboť kresby jsou tím na první pohled velmi ovlivněny. Vizuálně to byl skutečně skvost, ale mělo to před sebou tak velký potenciál, který se nerozvinul. Koncem to mohli zachránit: láska mezi robotem a člověkem, kterou naznačili, tak nechápu proč to nakonec zavrhli. To je skoro zločin... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Díky vznešenému a takřka hypnotickému způsobu vyprávění ani příliš nevadí, že Animatrix není tak obsahově podnětný a nepřináší mnoho nového, stále dokáže diváka hluboko ponořit do takřka bezedné studnice ohromného světa Matrixu... Myslím, že Animatrix je spíše záležitostí pro fajnšmekry, přestože znalost posledních dvou dílů trilogie není pro pochopení nutná, Animatrix z emocionální roviny hraných filmů těží, aneb čím více se člověk v Matrixu orientuje a hlavně čím více si jeho svět užívá, tím spokojenější bude i s tímto nostalgickým návratem oblíbeného prostředí... 9/10 ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela pecka. Divím se, že jsem se k tomu dostal tak pozdě. Celé se to skládá z 9-ti krátkých příběhů. Každý je jinak graficky zpracovaný. Děj se odehrává jak před, během, tak i po filmech. Nejvíc se mi líbily obě Druhé renesance. Konečně vím, jak ke všemu došlo. Lidi si za to vlastně mohli sami svou paličatostí a panovačností. Nadvláda strojů byla jen otázku času. V některých příbězích se objeví i Trinity nebo Neo. A celé to doprovází klasická matrixovská hudba. Snad se bratři Wachowští pustí ještě do nějakého filmu. :) "Stroje si vytvořily vlastní národ s názvem 01." ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

geniální, každej díl má svojí specifickou poetiku, jak díky odlišnosti výtvarna, tak scénáře, každá část je něco jiného, žánrově nečekaného a obohacujícího celkovej Matrix filmovej kánon. Užíval jsem si každou povídku, některé víc, některé méně, proto jsem rád, že zde objevují i samostatně ________ Ps: každý kdo dá odpad a k tomu dodá slovní průjem jako Hem.m je částečně dementní a žere žížaly. pps: a i když si ho potom upraví do snesitelnější formy, nic to na faktu nemění. Alláh akbar! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nádherná a pestrá zbierka poviedok, podobne ako obidva diely komiksových zošitov, kde je ten druhý dokonca príťažlivejší, než prvý. Geniálne vymyslená mytológia Matrixu skrátka ponúka nepreberné možnosti. Dúfam, že sa časom dočkáme aj Animatrixu 2, ale len vtedy, keď si to vynútia už pripravené námety, nie aby to bolo na objednávku! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)
  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama