Reklama

Reklama

Animatrix: Druhá renesance 2. část

  • USA The Animatrix: The Second Renaissance Part 2 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Uprostřed prohrávané války se stroji musel člověk učinit rozhodnutí. Ze všech darů, kterými bylo lidstvo obdarováno, se stalo světlo darem nejpostradatelnějším. Jelikož stroje fungovaly především na sluneční energii, rozhodli se lidé zakrýt slunce neprostupným černým mračnem, které mělo pokrýt celý svět. Začínalo být nepsaným pravidlem, že lidé v krizi dělají špatná rozhodnutí. Stroje totiž tah předvídaly a dokázaly se se ztrátou sluneční energie vyrovnat... Dokázaly ji nahradit... Nahradit námi... (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"A lidé se rozhodli zbavit stroje jeho největšího zdroje energie - Slunce". No tak to teda byl fakt stupidní plán. To už by snad bylo lepší odpálit všechno plutonium, aby neměli žádnou jadernou energii a aby lidstvo konečně spáchalo alespoň důstojnou sebevraždu. Proč vlastně s mašinami bojujeme? Nedali nám prostor k životu uvnitř virtuální reality, který není zase až tak špatný na to, že jsme se ke strojům chovali jako naprostí retardi? Ale proč ne, lepší se vrátit z virtuálního světa devadesátých let a žít v prachemzapadlé postnukleární díře. Tvl, Morfie ta modrá pilule byla snad lepší. Pojďme být všichni plešatí v mechanické děloze. ()

Astu. 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejlepší povídka z celého Animatrixu. Netolerantní, arogantní člověk proti pragmatickým strojům, kteří touží i po svém právu na ''život''. Lidé ve své nadutosti a pýše hrající si na bohy, depresivní atmosféra, výborná animace. Matrix i Animatrix je pro mě kult, alternativní pohled na syrový úděl a postavení člověka, člověka, který se stane baterkou a může si za to víceméně sám, člověka, kterému se od strojů dostalo alespoň takového milosrdenství, že mu postavili vlastní iluzi, člověka, který v budoucnu doplácí na chyby předků, o kterým ani neví. Je sterilní. Je šťastný. Žije. 10/10 ()

Reklama

Anderas 

všechny recenze uživatele

Finální katarze a zúčtování s lidstvem. Ještě teď mi běhá mráz po zádech, když si vzpomenu na heroické nadšení vyslanců země, kteří vypálili slunce, na zoufalý odboj lidských partizánů a na jakousi vyšší sílu, přesto člověkem stvořenou, která svého pána krutě ztrestala za jeho aroganci, krátkozrakost a neprávem nárokovanou všemocnost. Věru, zasloužil si to. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Tretí diel rozmanitej a podmanivej zmesi krátkych filmov zo sveta Matrixu, nazvanej The Animatrix. Je vlastne takou zaujímavou prednáškou z histórie, ktorá predchádzala pôvodnému filmu a ktorá znamenala katastrofický scenár pre ľudí a mohutný rozmach strojov a umelej inteligencie.. Príliš sa mi však nepáči animácia, ktorá pôsobí akosi starodávne. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování tohoto pro člověka jistě depresivního počinu aneb lidé dostali to, co si zasloužili. Kromě zpracování a scénáře bych zde vyzdvihl i hudební doprovod hlavně v závěru, je to prostě geniální. Tohle by snad mohlo mít i šest hvězd. Tohle už je opravdu o vzniku Matrixu plus to co tomu předcházelo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama