Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Příběh, který mezi animatrixové povídky nezapadá nejen proto, že je počítačový a dělali ho Američani, ale hlavně proto, že je tak strašný. Doopravdy jsem vyrostl z toho, abych s vykulenýma očima a slintama drajícími se z úst obdivoval čeho je schopná počítačová grafika a animace. Mnohem raději ocením anime kresbu a uchvátně zpracovaný boj v povídce Program. Pokrytci si stěžují, že Program postrádá nějakou myšlenkovou hloubku (s čímž také zásadně nesouhlasím) ale Osiris se o nic takového ani nepokouší! Poslední let osirise je opovrženíhodným zašpiněním grandiózní samurajské zbroje, nesoucí název Animatrix, hořčicí z Cheesburgera McDonalds! Měli byste se stydět! ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Iked sa to napohlad zda "len" ako graficka exibicia, ti, co svet Matrixu poznaju a obdivuju, vedia, ze The Final Flight of the Osiris je dalsim dolezitym clankom tohto universa. Vyzualna stranka je vsak predsalen to, co kazdemu hned udrie do oci. I teraz, po piatich rokoch od vydania, patri stale medzi absolutnu spicku. Velmi ma potesil jeden, pre niektorych mozno nepodstatny detail a to zbrane, ktorymi hlavny hrdina bojuju v treningovom doju. Su to japonska katana a cinsky mec - symboly toho, odkial Matrix cerpe inspiraciu. Hong Kongska akcia a japonsky Ghost in the shell... (9/10) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

POSLEDNÝ LET OSIRISA je určený iba benevolentným fanúšikom trilógie MATRIX. Čo si o ňom myslia, to vidíme z vysokého hodnotenia, akým táto krátkometrážna snímka v miestnej internetovej databázy disponuje. Pre „normálnych“ divákov sa jedná maximálne tak o pár minút trvajúcu animovanú bojovú scénu. Je zaujímavá len tým, že bojujúce strany, žena a muž, postupne prichádzajú o jednotlivé časti odevu. Na posledný kúsok, pochopiteľne, zbabelo nedôjde. Wachowskích počítače dokážu filozoficky rozpitvať aj nezaviazané šnúrky na topánkach, animované gule urobiť nevedia. ()

vaclaw 

všechny recenze uživatele

Sice náramě vymodelovaný, ale z Animatrixu pro mě asi nejslabší, i když i tak hodně dobrý. Navíc se osvětlí i celkem klíčovej moment dalších dvou pokračování matrixu. Na rozdíl od ostatních filmů z animatrixu mu ale schází nějaká vnitřní hloubka, což neznamená, že by ho to nutně odsuzovalo k tomu aby byl špatnej, ale Let Osiride jsou prostě jenom grafický orgie zabalený do prostředí matrixu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skvěle natočená bitka v úvodu, tak jak ji máme rádi z Matrixu a k tomu ještě bonusové odstranování oblečení, dobré propojení do příběhu a i působivá skákavá sekvence uvnitř. Samotná bitva se Sentinely sice až tak skvělá není, ale za tu úžasnou animaci a fajn hlavní hrdiny + dojemný závěr rozhodně jedna z nejlepších částí animatrixu.. I když tady se žádného skrytého poselství asi nedočkáme. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama