Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkej budúcnosti je Morgan Sullivan (Jeremy Northam), túžiaci po trošku vzrušujúcejšom živote, zamestnaný ako priemyslový špión spoločnosťou Digicorp, celosvetovou počítačovou spoločnosťou. Digicorp mu pridelí povinnosť zúčastňovať sa na rôznych schôdzkach po celej Amerike a zaznamenávať prejavy. Ale potom, keď Sullivan stretne záhadnú ženu, Ritu Foster (Lucy Liu), si začne uvedomovať, že jeho práca vôbec nemusí byť tým, čím sa zdá. Zostupuje do hlbokého podsvetia vymývania mozgov a bojuje, aby si zachoval svoju vlastnú identitu. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zápletka natolik neoriginální, že by jako superspoiler stačil název filmu s CF (ať to není zase tak moc jednoduchý) Dvojítí, trojítí agenti, hrátky s myslí, korporace, tajné informace...jednou za čas ano, ale bez nějaké další přidané hodnoty, je to překombinovaná... a přesto paradoxně předvídatelná aktovka, kterou by šikovný filmař dokázal zredukovat na fajn dynamický dvacetiminutový kraťas. V okamžiku kdy se vysloví jméno dalšího hráče vám totiž dojde, že tento příběh vám žádné tajemství, nebo velké překvapení neodhalí. Takže se začnete nudit. Nicméně zase úplný průšvih Cypher není. Je tam Lucy a občas to mělo fajn atmosféru. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nádherná réžia, okúzlujúce obrazy, šikovná hra s divákom. "Dickovský" scenár ma fascinoval, herci boli perfektní. Hlavný hrdina sa super mení podľa toho ako sa vžíva do svojej novej identity, a z roztržitého chlapíka sa postupne stáva hrdina - ale sympaticky sa žiadne "hes one" vo finále nekoná. GATTACE som dal plný počet a mám pocit, že z tohto sci-fíčka som mal ešte lepší pocit :) aj napriek zbytočne akčnému finále... ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Laciná, ale z pohledu technického nijak neošizená sci-fi, která funguje cca první půlhodinku, kdy se naplno prokazuje Nataliho talent pro práci s napětím i paranoidní atmosférou. V momentě, kdy vyloží první várku karet, jej ale povážlivě začne brzdit scénárista, který místo elegantních trumfů blufuje s těmi nejobehranějšími triky a všechno zazdí předvídatelná pointa. Že to celé vlastně nemá moc smysl (otázka ‚proč to všechno?‘ mě bude ještě dlouho pronásledovat) nevadí, že se na to po hodině kouká se zíváním, už ano. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzelo amatérské zpracování tohohle filmu, které na první pohled ukazovalo velmi nízký rozpočet a bídné ambice celého projektu. Naštěstí byl příběh natolik zajímavý a stopáž natolik skromná, že to i tak ve výsledku stačí na nadprůměr. Konec byl takový očekávatelný, ale nakonec to do sebe pěkně zapadlo. 75% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Lowbudget sc-fi, jež se za své laciné vizuály nestydí, ale právě naopak z nich dělá vlastní trumf. Cypher je malý, nenápadný, strohý film z prostředí průmyslové špionáže nabitý zvraty, které zpočátku překvapují svou kadencí i podstatou, posléze (v poslední půlhodině) už ale spíš otravují a zbytečně kombinují. A ten hlavní poslední mě vyloženě zklamal. Ale jinak určitě palec nahoru, kéž by podobných malých žánrovek bylo mnohem víc. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Job 13:17 použítý pro zakodování čísla zní "Poslouchejte pilně řeči mé a zprávu mou pusťte v uši své." (TomikZlesa)
  • Číslo 436- 726- 3993, které je zakodováno v Job 13:17, jsou první písmena z věty "Hear diligently my speech, and my declaration with your ears". Toto číslo je v rozporu s dohodou o užívání telefoních předpon 555 ve filmech. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama