Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení s herci starší generace Sidniey Poitierem, Danem Aykroydem(sorry kámo, ale už nejsi nejmladší a už nejsi tolik obsazován :)), Ben Kingsley a v neposlední řadě Robert Redford. Redford nenechává nic na náhodě a od začátku na sebe upoutává pozornost všeho včetně kamery. Herecké výkony a menší, očekávaný, zvrat po polovině filmu je příjemný a osvěžující. Konečné vloupání do "továrny na hračky" není žádné sci-fi a celý film je příjemná oddechovka s dobrými herci. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Docela koukatelný film o partě lidí kteří na zakázku majitelů vykrádají sejfy a bankovní účty, aby prověřili jejich zabezpečení. Problém nastane když si je objedná NSA aby pro ni něco ukradli od rusů a přimíchají se do toho spousty špionů a průmyslových magnátů. Děj sice vypadá poměrně zajímavě, ale na to aby byl film dobrým thrilerem je až příliš málo napínavý a do komedie mu zase chybí humor. To se sice snaží zachránit ve VELMI vtipném závěru, ale těch pár minut smíchu je na dvouhodinový film prostě málo. 7/10 ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Příjemná oldschoolová špionážní komedie. Parta specialistů na bezpečnostní systémy se namočí do špinavého obchodu, nastanou trable větší než si kdo dovede představita a žehlit je není právě jednoduché... Film těží především z atmosféry těsně po studené válce, kdy všechny tajné služby hledají nové nepřátele a rozmáhá se IT (technika ve filmu působí po 16 letech značně úsměvně). Charaktery jsou jen lehce nahozené, konflikt mezi přáteli z mladých let jede jako podle šablony, avšak Redford je fajn, však taky téměř nesleze z plátna. Přípravy na akce "jako" z Dannyho parťáků... Oddechová jednohubka. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Proč jsem zase široko daleko jedinej co je z filmu na větvi? (nikdo s bodama nad 1000 mu nedal plný počet) No ve mě chyba není určitě... to je jasný. No nic. Popojedem. Slídilové jsou výjimečný film. Je to totiž film na který jsem byl ochotný jít do kina (a už tenkrát se mi líbil a moc) i přesto, že absolutním topem kinematografie byl pro mě v té době Terminátor 2 a Arnold Schwarzenegger. Slídilové u mě obstáli v konkurenci T2! No proč to asi bylo? Zkusme tomu přijít na kloub.... Film je jeden "pan herec" vedle druhého. Film není nudný (fakt není) a hezky postupně rozkrývá zápletku a postupně přidává nové výzvy = je napínavý. Film má několik opravdu vtipných momentů a dobře načasovaných ("mluvte pomaleji prosím" byl jeden za všechny). Nechybí ani silnější momenty co uvíznou v paměti (rekonstrukce trasy jen podle zvuků po "výletu" v kufru auta), atd. Sakra jsem se tak navnadil, že si ten film jdu zase pustit... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tahle mladá dáma se samopalem je svobodná?" Já mám Slídily rád. Jsou zábavní, napínaví a umějí skvěle překonávat elektronický zabezpečení. Jen k jejich hackování hraje příšerně nervní hudba, na kterou jsem alergickej, ale kdyby k tomu hrálo něco méně "dramatickýho", tak bych s pátou hvězdou neváhal. A teď si jdu zavázat oči a zkusit řídit poslepu dodávku, protože slepej Whistler za volantem byl hodně inspirativní. Ale mám trošku problém s Wernerovým poučením o tom, že nejlepší dieta je to, co najdu na dně opičí klece. To asi řízek s hranolkama nebude, takže tomu nevěřím. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)
  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama