Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Matrix Reloaded je o něco slabší než film původní. Moment překvapení už je prostě nenávratně pryč, příběh docela stejný a rozdíl mezi realitou/nerealitou už není prakticky žádný.Především zapomeňte na všechny ty recenze a názory, které jste slyšeli před vlastní projekcí, film prostě překoná vaše očekávání. Akce zůstala v přijatelných mezích - omračující bojové scény, Neo má uvnitř Matrixu ještě lepší schopnosti. Každý herecký výkon je o poznání kvalitnější, logika příběhu více pochopitelná. Každopádně budete chtít film vidět ještě jednou, protože jde o neskutečnou jízdu horskou dráhou. Neodhalím žádné detaily příběhu, protože - řekněme si to na rovinu - zápletka byla vyzrazena už v prvním díle a Reloaded je přirozené pokračování děje (mne jen zajímalo, kde si obyvatelé podzemí shánějí jídlo a vodu). Jedná se o vizuální svátek, kde neplatí fyzikální zákony. S Matrixem bratři Wachowští nasadili laťku pekelně vysoko a překonat ji se jim nepodařilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $281,576,461Tržby Celosvetovo $742,128,461║ Po príbehovej stránke nie tak brilantný ako prvý diel ale za to vizuál, hudba a hlavne zbesilá akcia to v rámci možností vynahradia, miestami tam je trošku zbytočnej vaty, skrátiť to o 20minút a bola by väčšia spokojnosť. /videl v kine: 90%/ ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Jsem naprosto spokojený. Bratři Wachovští to opět dokázali. A můžu upřimně řict, že se mi Reloaded možná libilo dokonce více, než původní Matrix. Jednička přišla s geniálním nápadem, který je zde brilantně rozveden dál. První vlažnější polovina mi vůbec nevadila. Ba naopak, je to příjemný rozjezd před peklem, které se rozpoutá zhruba po 40 minutách. Vizuální stránka je dokonalá, snad jen ten Zion mohl být opravdu vytvořen ještě o něco lépe. Ale to bych možná byl až moc náročný. Automobilová honička je fantastická a jedná se zde o další redefinici akčního žánru. Sakra ať už je listopad. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano, druhy dil je krapet horsi nez prvni, ale nepride mi, ze by si zaslouzil az tak nizke hodnoceni. Jelikoz bratri Wachowsti uz zaklad filmu polozily v prvnim dile a nemuseli tenhle dil jeste nijak poradne zakoncovat, mohli se poradne soustredit na souboje a ty se povedli opet na vybornou. Opet jsou cool a choreografie je bezchybna. Ale i v tomhle dile mam vytku k trikum. Jedna se o souboj Nea s hromadou Smithu, nekdy Neo vypada moc animovane, ale to je detail. Skoda prvni pul hodiny, kde se nic moc nedeje, krome ty by to byl opet prakticky bezchybnej film. I kdyz je film totalne narvanej akci, tak se nikdy neokouka a pokazdy dokazou tvurci prijit s necim originalnim. A i presto se tu najde i nejake to misto na vysvetlovani otazniku okolo Matrixu. Sice nektery rozhovory pusobi spis usmevne, ale to moc nevadi. Presto se tu najdou tak uderny dialogy jako v prvnim dilu. Horsi nez prvni dil, ale opet skvela zabava a lepsi nez treti dil. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu je naprosto dokonalá (což vynikne na velkém plátně) a akční scény jsou prostě úchvatné, horší je to ale s dialogy. Některé z nich jsou až k smíchu, první rozvláčná půlhodina mi místy připomněla Star Trek. "Filozofické" pásáže jsou pro změnu až příliš intelektuální, aby jejich myšlenky dokázal divák vstřebat hned napoprvé. První Matrix byl v tomto mnohem stravitelnější. Reloaded je zkrátka jiný, rozhodně dobrý a v žánru sci-fi jde o skvělou podívanou. Jedničce se ale nevyrovná, ať už kvůli takřka nulové charakterizaci nových postav, tak svým tempem. Snímek působí zdlouhavě kupodivu i v některých akčních scénách. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Matrix Reloaded byl ze všech dílů série (1999, 2003, 2003, 2021) finančně nejúspěšnější. (HellFire)
  • Severoamerické tržby byly 281,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 741,8 mil. (NIRO)
  • Když se Trinity (Carrie-Anne Moss) dostane do Matrixu, použije skutečný hack využívaný v roce 2001. Jmenoval se Nmap version 2.54BETA25. (pornogrind)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama