Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (80)

plakát

Pan Church (2016) 

Eddie Murphy je po dlouhé době opět v kondici. Příběh kuchaře, který dostane neobvyklou zakázku na dobu šesti měsíců po jejichž dobu se musí postarat o matku s dcerou a změnit jejich životy. Dnes už obvyklá, krásná vizuální stránka filmu podobná filmu Brooklyn s atmosferou šedesátých let v doprovodu jazzu vytváří poutavou podívanou se zářivými momenty. Jedná se o prosté drama, někdo by řekl až přímočaré, což mu neubírá na síle emocí v něm promítnutých.

plakát

Noe (2014) 

Nějak obdobně by dopadl Pán Prstenů, v rukách Terrence Malicka. Nádherný vizuál dnes není známkou kvality filmu jak již přesvedčil mnohé Sucker Punch a ani herecké výkony RC film nezachrání z plamenů pekelných nebo chcete-li vodovodních splašek. Noe jakožto zarputilý ochránce přírody chráníci zvěř namísto lidí, kteří jsou všichni do jednoho špatní se vydá na cestu za staříkem s plameným mečem, milujícím borůvky, aby zachránili poslední dobré na tomto světě. Emmička vypadající na patnáct je díky dokonalé antikoncepci vhodnou sexuální obětí stařšího (nevlastního) bratra. Zatímco další pouze můžou jen závidět. Jedná se o velkou nudu s velkým rozpočtem a scénářem za který by si Darren sám měl dát pár facek. Možná kdyby se děj odehrával pouze a jen v lodi, kde byla psychopatická atmosféra více rozvíjena pak by byl film o poznání zajímavější...

plakát

Mafiánovi (2013) 

Kdyby nebylo cca pěti výpadků zvuku, posunutého dějě a několika výpadků obrazu dalo by se lépe o hodocení tohoto filmu diskutovat. Nicméně i přes toto úskalí za než se nám slečna na projekci omluvila je nový film od Bessona spíše průměrem s občasnými do extrému hnanými vtipy, které ve výsledku nikdo neřeší s tolika deus ex machina v scénáři, že by si skrz něj mohl sám Besson strouhat sýr, mezítím co by si při scénách s Diannou Agron ždímal mokré gatě.

plakát

Aku no hana (2013) (seriál) 

Vzhledem k tomu, že jsem četl mangu musím říct, že použití stereoskopie dopadlo dobře, nicméně postavy jsou až příliš realné a normální, takže lze řící, že zde jedná o experimentalní anime, než co jiného. Bohužel díky této skutečnosti, žádná z postav není příliš sympatická, narozdíl od předlohy. V celkovém měřítku se jedná o romanci s prvky drama, ale jako reklama pro mangu to slouží dobře.

plakát

Hentai ódži to warawanai neko. (2013) (seriál) 

Běžná robukome pro relaxační účeli, co neurazí a člověk se u ní parkárt zasměje. Prvky harému, fanservisu a kawaii holčiček jsou vhodným dávkován pro sezonu, kde toho moc koukatelného nebylo...

plakát

Nerawareta gakuen (2012) 

Největší problém tohoto filmu je nekonstantnost. Příběh nám vytváří několik poměrně zajímavých linií, některé zůstanou nezodpovězené, jiné si musí divák domyslet a zbytek? Ten je vyřčen natolik šosácky, že poutavé kouzlo backgroundu je přebito krákáním Doda Ineptuse. Doporučuji op/en písně, jenž svojí kvalitou převyšují standartní (romantickou filmovou hudbu. Stručně řečeno příběh je milostným trojúhelníkem školáků, kteří se postaví vzrůstajícímu systému pod vedením *nově nastupujícího studenta* ovládajícího určité superčuper husté síly! V každém případě můžete tedy očekávat báječný vizuál při němž slečny na festivalu budou ronit slzičky. Lásku, která je na dvě věci ostatně jako vždy a spoustu nicneříkajících řečí s trochu divným koncem. Nu mohl to být skvělí film, nebýt Japonské potřeby uspokojit kategorii všech návštevníků tím, že tam narvou, co můžou z populárních žánrů, pak si dají tři, čtyři láhve saké a pustí to do kina a modlí se, aby to *yntelktuánové* nepochopili a ze zmatenosti dali lepší ratingy.

plakát

Podfukáři (2013) 

Není to vyloženě špatné, spíš si nejsem jist, jestli tento film patří na filmová plátna pro díváka bez popcornu a pití. Lépe se mu bude dařit určitě na DVD. Jesse Eisenberg spolu s Woody Harrelsonem natolik vyčnívají, že zbytek týmu zloděju zůstane zastínen. Oceňuji herecký výkon Ruffala jakožto *neinteligetního* Colomba vyšetřující případ a samozřejmě nesmím opomenout Michael Caina, jenž je perličkou v téměř každém filmu. Bohužel silné napětí ze začatku díky zhuštěnému konci opadá. Kouzla nebo-li podvody se stávají nudnými. Scénář má několik silných děr, které to malé množství vtipných okamžiků nezalepý. Výborný motiv, jenž v rukách jiného režiséra mohl být opravdovým nářezem! Na závěr bych vytkl překlad názvu Podfukáři, jelikož je ve filmu několik odkazů *Now you dont* kdy nevidíte všechno jak byste měli vidět a až spatříte vše jak je, mužete říct: Now You See Me.

plakát

Namiučigiwa no Muromi-san (2013) (seriál) 

Jako gag krátké anime to kupodivu funguje. Samozřejmě jsou zde otřepané fráze, 0% intelektu, přesto jako jednohubka před vyprázdněním ranní stolice..proč ne.

plakát

Kakumeiki Valvrave - Season 1 (2013) (série) 

Na to, že se jedná o anime od tvůrců Code Geass musím s politováním říci, že je to natolik špatné jak se to tváří, vypadá a funguje.