Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy
  • Dokumentární
  • Akční

Zajímavosti k filmům (10)

Other, Like Me

Other, Like Me (2020)

Poprvé se u nás dokument promítal v Centru současného umění DOX v Praze dne 29. února 2024. Po filmu následovala diskuze s výtvarnými teoretiky, kteří Genesis Breyer P-Orridge znali osobně. Projekce filmu se konala v rámci doprovodného programu k výstavě „Genesis Breyer P-Orridge: It Is a Painful Thing to Be Alone: We Are But One“, která probíhala od 26. října do 3. března 2024 a jednalo se o jeho doposud největší výstavu v historii.

Moneyboys

Moneyboys (2021)

Režisér C.B. Yi nepracoval jako moneyboy, ale provedl výzkum. Během příprav na film navštívil několikrát Čínu a sbíral reálné informace a příběhy pro scénář. Film je tedy založen na výpovědích přibližně dvou tisíců mužů – moneyboys.

Moneyboys

Moneyboys (2021)

Motivací pro režiséra C.B. Yi k natočení tohoto filmu nebylo jen zviditelnění dané problematiky, ale také chuť divákům ukázat, jaké mají LGBT+ osoby v Číně postavení ve svých rodinách i společnosti.

Moneyboys

Moneyboys (2021)

Pražské premiéry filmu 29. října 2022 se účastnil i režisér C.B. Yi a po projekci s ním byla diskuze.

Un matin partout dans le monde

Un matin partout dans le monde (2000) (TV film)

Jedná se o komerční reklamu, na které participovalo 12 režisérů, z nichž každý představil firmu JCDecaux v pár vteřinách v konkrétním městě. Lynch zachytil atmosféru Los Angeles.

Vejška

Vejška (2014)

Scény z přijímacího řízení a hodin kresby se natáčeli na pražské Akademii výtvarných umění a komparz tvořili studenti a studentky AVU. Konkrétně se natáčelo v ateliéru Milana Knížáka a v ateliéru Tomáše Vaňka.

FEU : Crazy Horse Paris

FEU : Crazy Horse Paris (2012)

Ve spolupráci s tímto kabaretem vznikl i záznam Crazy Horse, Paris with Dita Von Teese (2010).

FEU : Crazy Horse Paris

FEU : Crazy Horse Paris (2012)

Kabaret Crazy Horse v Paříži založil 19. 5. 1951 avantgardní umělec Alain Bernardin. Původním názvem byl Le Crazy Horse Saloon, nyní se častěji používá Le Crazy Horse de Paris.

Reklama