Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (55)

plakát

Wellness (2008) 

Jeden z nejsmutnějších filmů, co jsem viděl.

plakát

Tempbot (2006) 

Po Alive in Joburg přichází Blomkamp s dalším skvělým sci-fi filmečkem. Tentokrát jde o příběh robota, který se zamiluje (?) do své lidské spolupracovnice. Doufám, že o Blomkampovi ještě uslyšíme.

plakát

There's Nothing Out There (1991) 

Byl by to v podstatě klasický béčkový horror (parta teenagerů, osamocená chata v lese atd.), nebýt postavy fanouška horrorů, kterému je od první chvíle jasné ,,o co jde,,. (,,Tomu se říká varovná scéna. Copak to nechápete? Musíme zmizet!"). Vtipný a zábavný film, který na diváka neustále pomrkává.

plakát

Svatá hora (1973) 

Své umění překvapit diváka dovedl Jodorowsky v Holly Mountain k naprosté dokonalosti. Já jsem z údivu nevyšel po celý film. Sled těch nejnepravděpodobnějších (uf) scén, šílených kostýmů, halucinačních obrazů atd. apod. okořeněný dávkou humoru i kritikou společnosti. Pokud bych chtěl někomu popsat tu nejbizarnější scénu, musel bych převyprávět 80% filmu. Jodorowsky je prostě....Jodorowsky.

plakát

Spider-Man 2 (2004) 

Po Darkmanovi se Raimimu povedl další kvalitní a zábavný ,,komiksový,, film.

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Hotel Rwanda + Honba za diamantem = Krvavý diamant:)

plakát

Mladé pušky (1988) 

Hvězdička navíc za peyotlovou scénu.

plakát

Dellamorte Dellamore (1994) 

Od všech zombie horrorů, co jsem viděl, se tenhle podstatně odlišuje. Už jen tím, že zatímco ve všech ostatních se nákaza rychle rozšiřuje (a lidí ubývá), zde ji hlavní hrdina drží na území hřbitova. Skvělou černohumornou atmosféru ještě prohlubují cynické postřehy a úvahy (až filozofického charakteru) již zmiňovaného hrdiny. Takhle nějak by asi vypadal zombie horror, kdyby ho natočil Albert Camus:)

plakát

Dobrodružství Malého Indiána (1997) 

Oproti knižní předloze (Forest Carter) jsme ochuzeni o myšlenky a postřehy Malého Stroma. Na druhou stranu je obraz babičky a hlavně dědečka (skvělý James Cromwell)vykreslen dosti věrně. Největší problém je s představitelem Malého Stroma, který má účes ála Jarka Metelka a ani jeho herecký výkon není z nejlepších. Doporučuji přečíst knihu a pak shlédnout film. Bude se Vám líbit víc.