Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (8)

plakát

Londýnský gangster (2010) 

Další parádní gangsterka se skvělým hereckým obsazením, a ještě lepším soundtrackem. Colin mi do těhle rolí prostě sedí a potěšil mě stejně jako ve filmu In Brugges. Bohužel tady, oproti zmiňovanému filmu, chyběl vtip a dialogy se špetkou černého humoru, které by tomu dodaly tu správnou "šťávu". Výběř hudby ale excelentní.

plakát

Lars a jeho vážná známost (2007) 

Ryan Gosling je neuvěřitelnej herec. Larse a jeho "poruchu" ztvárnil opravdu důvěryhodně. Pod slovem komedie si ale představuij něco trochu jiného. Tenhle film je spíše citlivé, zamyšleníhodné drama, s lehkými prvky komedie. Originální nápad o lásce k "neživé" ženě, o jejímž životě rozhoduje sám hlavní hrdina. Je až dojemné, jak lidé z města s Larsem jeho hru hrají. Čtyři hvězdičky především za Goslingův výkon.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Originální, krásně barevný a neskutečně optimistický film. Jeden z nejlepších francouzských filmů, který mě dostal jak svým příběhem s lehkou dávkou naivity, díky níž je všechno tak krásně romantické, tak hlavně svým hudebním doprovodem. Yann Tiersen je pro mě jedním z největších umělců v hudebním světě a spojení jeho hudby s tímto filmem bylo to nejlepší, co mohli tvůrci udělat. Není chvíle, kdy bych se nudila. Radosti z maličkostí, jedinečný příběh každé postavy, komentář, který film doprovázel, trpaslík cestovatel i způsob jakým Amélie upoutávala pozornost sběratele fotek, to vše dává dohromady úžasný zážitek a dokonalý film, na který se vždycky ráda podívám, a pokaždé budu mít úsměv na tváři. Ve zidealizovaném světě, kde roztomilá Amélie žije, bych nejspíš také trpěla bezmeznou touhou pomáhat všem kolem sebe :) Krásný film !

plakát

Projekt Kačkar (2010) 

Příjemný, adrenalinový rozjezd festivalu Expediční kamera.

plakát

Láska a jiné závislosti (2010) 

Taková phodovka, ničím mě to nenadchlo, ale ani nějak výrazně neklamalo. Párkrát jsem se opravdu zasmála, hlavní herecká dvojice pěkná, možná až moc sexuálních scén, bratr zbytečně trapnej, a druhá polovina filmu celkem předvídatelná.

plakát

Kasandřin sen (2007) 

Až na posledních pět minut, kdy se stalo neočekáváné, mě celý film překvapivě nudil. Naprosto nezáživné dialogy, děj který stál téměř na jednom místě, nepřesvědčivé herecké výkony, žádné napětí, žádné emoce. Čekala jsem od toho mnohem víc. Allen, moji dva oblíbenci Farrell a McGregor, zdánlivě ideální. Bohužel ani jeden mě nepřesvědčil abych filmu dala větší hodnocení. Dokonce ani hudba ne. Kam se poděl humor a nadsázka Woody?!

plakát

Králova řeč (2010) 

Myslím, že hlavní roli by v tomhle filmu nikdo nezahrál líp než Colin Firth. Jeho přízvuk je už sám o sobě jedinečný, a tahle role pro něj byla jak dělaná. Stejně tak Geoffrey Rush jako terapeut byl excelentní. Film mě opravdu dostal. Svým vtipem, úžasnými hereckými výkony, a bezpochyby skvělou hudbou. Podle mě dabing zkazí to "kouzlo" a podstatu celého filmu . Každopádně doporučuji a s oceněním film roku naprosto souhlasím!

plakát

Útěk ze Sibiře (2010) 

Filmy, jako je tenhle přímo zbožňuju. Někteří tvrdí, že je příliš dlouhý, jiní, že takový film už tu byl. I kdyby takových filmů byly desítky, na každý z nich se vždycky ráda podívám a nikdy mě tenhle žánr neomrzí. Obdivuju tu vůli lidí, kteří se rozhodli podstoupit něco pro nás tak nepředstavitelného, navíc s opravdu minimálním vybavením. Colin Farrell a jeho výraz na mě v mnoha filmech působí skoro až roztomile, tady se o něčem takovém mluvit nedá. I přesto svou roli zahrál v tomto filmu tak přesvědčivě, že si u mě získal ještě větší obdiv. Hudba, která film doprovází - na jedničku. Pro mě jeden z nejlepších filmů roku 2010.