Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Sunset Boulevard

Sunset Boulevard (1950)

Jeden z deseti nejlepsich filmu, ktere jsem kdy videl. Neuveritelna atmosfera okorenena vybornymi hereckymi vykony, hudbou, interierem vily, dejem, spadem. Proste vsim, toto je diamant, ktery nema jedinou slabinu. Pokud se nekomu tento film nelibil, je naprosty ignorant! Gloria Swanson to zahrala genialne.---------- Po ulezeni v hlave, jsem dosel k jasnemu zaveru a to, ze Sunset Blvd. je nejlepsi film v historii lidstva, ani sekunda zaberu neni zbytecna...

Vše o mé matce

Vše o mé matce (1999)

Toto byl kdysi muj prvni Almodovar, ktereho jsem videl a musim rict, ze i nejlepsi. Zaujal me nevsednim zpracovanim, atmosferou, hudbou, hereckymi vykony ( hlavne Cecilia Roth ), ale hlavne pribehem samotnym! Navzdy tento film zustane v mem srdci jako jeden z nejvyraznejsich jaky jem kdy videl.

Spalující touha

Spalující touha (1999)

Fidelio! U tohoto filmu me mrazi, jen si na nej vzpomenu, nejlepsi Kubrick!

Rodinná oslava

Rodinná oslava (1998)

Genialne natoceny film, na minimalnim prostoru se rozjede velky emocni kolotoc, ktery nas zavede do dospivani sourozencu v jedne movite danske rodine. Vyborne vykresleni postav, skvela atmosfera! Jeden z nejlepsich filmu, ktere jsem mel moznost kdy videt.

Gándhí

Gándhí (1982)

Jeden z nejvetsich lidi jaky kdy chodil po tehle planete si zaslouzi tak velky a uchvatny film! Skvele vyobrazeny zivotopis na platne, neskutecna vyprava a zpracovani, ktere ani na chvili nenudi. Ben Kingsley jako pravy! Film, ktery navzdy zustane v mem srdci.

Nenápadný půvab buržoazie

Nenápadný půvab buržoazie (1972)

Jiz dlouho jsem se u zadneho filmu nebavil tak jako u Burzoazie. Po nejake dobe jsem uz prestal myslet na to, co je sen a co skutecnost a nechal se unaset na vlne az absurdniho humoru, ktery bije do rad spolecenske smetanky. Plny pocet sice nedam, i tak ale ve mne film zanechal jen ty nejlepsi vzpominky!...... Po druhem podivani pridavam hvezdicku......Po tretim si myslim, ze je to skutecna perla a film, ktery v me pameti zustane navzdy.

Adamova jablka

Adamova jablka (2005)

Dosud posledni film danskeho rezisera Jensena prospikovany kupou cerneho humoru je skutecne skvelou podivanou. Farar, ktereho cely zivot provazi jen katastrofy a stale veri, ze zlo neexistuje, tak se mu paradoxne zacne darit, az v momente, kdy ve zlo uveri a neonacista mu z hlavy vystreli nador. Dale pak zde mame ozbrojeneho Araba, vecne opileho zkrachovaleho tenistu, vysinutou budouci matku, byvaleho zamestnance koncetracniho tabora a v neposledni rade Adama s cilem upect jablecny kolac... Muze se mu to vubec podarit? Nevim, jak to ti Danove delaji, ja tu jejich tvorbu ale zeru. Nemyslim si, ze nejaky nas reziser by s tak omezenym poctem hercu a minimu prostoru roztocil takovy kolotoc. Smekam.