Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (7)

Doom

Doom (2005)

Ve scéně, kdy jednotka letí na začátku k arše vrtulníkem, svítí jim přes ramena lampičky na čtení z kamionů Mercedes Benz.

Raz, dva, tři

Raz, dva, tři (1961)

Při automobilové honičce řidič Mercedesu říká, že v zrcátku vidí něco jako Nash 1937. Jenže jestli je ten Moskvič něčemu podobný, tak je to Nash Metropolitan z let 1953–1961. On totiž Nash 1937 je velmi podobný úplně jinému Moskviči, přesněji typu 400, což je vlastně licenční Opel Kadett. Ten Rusové v Moskvě vyráběli na trofejní výrobní lince, kterou si na konci války jaksi přibalili na cestu domů z Německa.

Lída Baarová

Lída Baarová (2016)

Auta v Praze sice před válkou jezdí správně vlevo, ale volanty by měly mít vpravo, zvláště jsou-li to vozy českých značek. Například ve scéně odjezdu do Berlína a také při odjezdu od Barrandovských studií jsou volanty vlevo.

Paříž 36

Paříž 36 (2008)

Ač i předválečná Francie byla automobilovou velmocí, v představení „Chansonie“ se na scéně objeví československý vůz Aero 30.

Slunce, seno, erotika

Slunce, seno, erotika (1991)

Obří housky a preclíky, které rozdává Italům hoštická sousedka po příjezdu na náves, upekl ve strakonické pekárně pan Miloslav "Pekař" Panuška, tehdejší švagr Broňka Černého, představitele Venci. Po skončení natáčení si celý štáb pochutnal.

Reklama