Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (1 023)

plakát

Hvězdná brána - Dvoustá (2006) (epizoda) 

Na začátku jsem váhal, jestli zase nehodnotit nízko (přece jen debata o scénáři s cizím chlapem přímo v SGC nedává moc smysl), ale pak tvůrci začali sypat jednu lepší verzi SG1 než druhou a dostalo mě to. "- Seržante, roztočte to." "- Roztočit? Pane, ona se netočí." "- Co? Musí se točit, je kulatá. Točení je mnohem lepší než netočení." :)

plakát

Hvězdná brána - Nezvaný host (2006) (epizoda) 

O čem prosím byl tenhle díl? O trapnosti mezi Mitchellem a Landrym? O pobíhání v lese? O zase dalším parazitovi z vesmíru? V několika málo chvilkách byla tahle epizoda i napínavá, ale většinou jsem jen kroutil hlavou a nudil se. Pobíhání po Zemi je prostě nuda - můžeme s tím už prosím nadobro přestat?

plakát

Hvězdná brána - Ba'alovy klony (2006) (epizoda) 

S tou velikostí lodi na začátku to trochu přehnali ne? Jakkoliv je tenhle díl zajímavý a závěrečné rozuzlení celkem nečekané, nějak se mi sem nehodí. Připadá mi, jako by tahle epizoda měla být zařazena tak o sérii dříve. Vala si dělá, co chce, Landry nevelí, jen otevírá pusu a hlavně nezapomene uchlácholit Carterovou, že za nic nemůže. Vážnější Mitchell mi tu naopak sedl o dost víc než jindy.

plakát

Hvězdná brána - Z masa a kostí (2006) (epizoda) 

Tenhle díl se snaží být epický. A v jistých ohledech se mu to i daří. Zejména scény okolo Adrie mají silnou atmosféru. Spojenci si po boji lížou rány (Mitchell se u toho chová, jako kluk s velkou hračkou), rozdělené členy SG1 se podaří opět sjednotit a Daniel na orijské lodi může zkusit nějakou špionážní činnost. Ale jak se do toho začal míchat Bratac, tak jsem měl zase oči v sloup. Prostě když se vezmou všechny nápady a narvou se do jednoho dílu, tak to působí překombinovaně a směšně. A už jsem se zmínil o dalším pokusu použít atomovku?

plakát

Hvězdná brána - Kamelot (2006) (epizoda) 

Až jsem z téhle epizody dostal hlad, jaký je to guláš. Je tu zmatlané dohromady všechno možné. Není čas se zabývat logickou návazností nebo chováním postav, prostě šup šup, honem rychle se to musí stihnout. Hledání Merlinovy zbraně proti povzneseným, kterému se věnujeme víc jak půl dílu, je nakonec kolosální fail a Oriové mají hotovou superbránu. Snaha otevřít superbránu z druhé strany taky nedopadne, i když jde o napínavou a působivou pasáž. A je to originální způsob, jak udržet Carterovou naživu. Pozveme luciánskou alianci, jaffy, asgardy, rusy, všechno hodíme do mixéru a zapneme na poslední pětiminutovku na nejvyšší otáčky. Tahle část nemá chybu. Snad až na nepochopitelné střílení spojenců do všech lodí současně - měli raději soustředit palbu jen na jednu. Druhým highlightem jsou modré oči Katharine Isabelle.

plakát

Hvězdná brána - Křížová výprava (2006) (epizoda) 

"- Takže jste otěhotněla... bez pohlavního styku?" "- Jo a pěkně mě to děsí. Už jste někdy o něčem podobném slyšeli?" "- Jeden případ..." "- Darth Vader." Vtip století :) Dvojzáběry Valy a Daniela se hodně povedly. Jinak nám Vala vypráví, co dělala po svém zmizení u superbrány. A jakkoliv je tenhle příběh zajímavý, tempo je dost pomalé a v podstatě se jen dozvídáme o tom, že Oriové chystají invazi.

plakát

Hvězdná brána - Plášť krále Artuše (2006) (epizoda) 

Nová technologie způsobí zmizení Mitchella a Carterové zrovna v momentě, kdy se něco děje u Sodanů. Nápad to byl zajímavý, ale nekonečné luštění přístroje a neschopnost Dr. Lee po chvíli přestanou bavit. A u těch Sodanů se toho vlastně taky moc nestalo - dostáváme se k nim až v momentě, kdy jsou vyvražděni. Tak jen stačí odstranit příčinu a je to. Odchod Mitchella bránou je totální nesmysl. Slabší 4*.

plakát

Hvězdná brána - Metla (2006) (epizoda) 

Průměrná epizoda o převorských broucích, kterým chutná masíčko. Pro mě tu byla zajímavá jen skupinka z výboru, která měla možnost na vlastní kůži zažít nebezpečnost vesmíru. Jinak mi to připadalo dost podobné, jako díl s vesmírnými komáry, který mě taky moc nebavil. Závěr na výzkumné stanici pak zase silně připomínal díl se světluškami. Scénáristi by si asi nejdřív měli zjistit, co to je echolokace a jak funguje, než na ní začnou stavět klíčové momenty. "- Tealcu, co myslíš ty?" "- Že jsem měl zůstat s delegací."

plakát

Hvězdná brána - Narušená síť (2006) (epizoda) 

První polovina epizody je zaměřená hlavně na výstřih Carterové. Druhá půlka pak zahrnuje přestřelku v Rambo stylu až se divím, že se členové SG1 nepostříleli navzájem. Mám radši serióznější díly, tohle je taková šaškárna pro nenáročné.

plakát

Hvězdná brána - Satelit (2006) (epizoda) 

Hodně napínavý a dramatický díl. Začínáme trochu podivně bez generála Landryho. Přesto je naplánována mise. Pozemský plán se trochu zkomplikuje, pak se zkomplikuje ještě víc. Prometheus je v náročném boji zničen, 3/4 posádky se zachrání na poslední chvíli. A pak tu máme politické vyjednávání a emotivní jednání prezidenta, které vyústí až v přestřelku v hlavním bunkru. A poslední minuta tomu nasazuje korunu. Lidi jsou fakt blbci.