Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Druhý Sherlock je prostě typická dvojka. Je tam víc akce, méně konzistetntí děj a zbytečně moc lokací. Ale stále je tam naprosto excelentní Robert kterému sekunduje jen o ždibíček slabší Watson. Moriarty se rovněž povedl, právě proto že na první pohled nevypadá jako charismatický záporák. Komornější Londýn sedl Sherlimu více než Evropská road movie, ale stále je to skvělí fílm. Zasloužené čtyři hvězdičky. A doporučuji druhé zhlédnutí, jelikož ten příběh který všichni zazlívají zase tak povchní není, jen ne třeba pochytit všechny niance,

plakát

Star Trek (1966) (seriál) 

V roce 1903 bratři Wrightové úspěšně odzkoušeli první letadlo. Letělo pár metrů, a v porovnání s dnešními stíhačkami a obrovskými dopravními letadly bylo naprosto ubohé. Ale bylo to první letadlo. První letadlo, co lidem dokázalo, že letát lze. A proč to říkám? S TOS je to úplně to samé. Ukázala, že je možné udělat epický scifi seriál, ukázala, že je možné mít v posádce asiata s černoškou a taky že loď nemusí vypadat jako doutníkovitá raketka. A to je problém: TOS dneska nejde oběktivně hodnotit. Kdyby jsme to brali čistě podle kvalit seriálu, bude si koledovat o odpad. Ale je třeba si uvědomit, že všechna scifi (a celá popkultura obecně) které tak milujeme vychází více či méně z TOS. Proto dávám 4, ale seriál dnes již nedoporučuji.

plakát

Nedůstojná smrt (2008) (TV film) 

Dobře sehraná megera, ze které šel vážně strach. Zbytek průměr, ale za zhrzenou Guvernérovu první dámu čtyři hvězdičky.

plakát

Pátá rychlost (2002) (seriál) 

Není to Top Gear. Nedělá si z toho bohapustou prču a má jakési výpovědní hodnoty. Pokud jste fajnšmekři, Fifth Gear je asi lepší. Pokud jste jen divák co se chce pobavit, Top Gear válcuje. Rozhodnutí je na vás.

plakát

Páni Edisoni (1987) 

Srdceryvný příběh o prvním českém nerdovi. Nic víc nic míň, nějak si to přeberte.

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Po nic moc dvojce VELMI milé překvapení. Zápletka není uplně blbá, konec velmi překvapivý a retro atmosféra boží. K tomu pár vynikajích hlášek (V menší kadenci ale o to kvalitnějších). A hlavně, poprvé jsem měl pcoit že 3D není jenom pozlátko. Respektive je, ale poprvé skutečně kulervoucí pozlátko. Za mě zasloužené čtyři. PS: Frank mi tam trošku chyběl

plakát

Star Trek: Enterprise (2001) (seriál) 

Star Trek s dobrými efekty, akcí, atmosférou oběvitelského nadšení, obstojnými vojáky ale bez trapných uniforem, červených triček a jiných klišé (ale pár jich zůstalo, k těm později) Postavy sympatické, NX1-Enterprise je cool, a začátky technologií a zápletek Star Treku a to vše v podání stravitelném pro ne trekkieho. První dvě série rozjezd, třetí bomba, a čtvrtá měla slušně zaděláno na rozjezd další epické jízdy (Romulanských válek) v podobě páte série která bohužel nikdy nepřijde. Kruci! Pokud nemáte rádi ST kvůli přitepleným uniformám a absolutní absence vojenského myšlení a inteligence tak vám Enterprise udělý radost, byť mnoha klišé se v rámci kontinuity universa vyhnout nemohli. Bohužel jsou to zrovna vybuchující můstky a mimozemštani co vypadaj jak lidi. Bohužel, i s těmito klišé byl seriál asi málo Trekkie když měl jen 4 sezóny. Ach jo.

plakát

Star Trek: Enterprise - Setkání u Broken Bow (2001) (epizoda) 

Perfektní pilot k perfektnímu seriálu. Je to Star Trek se vším co k němu patří, ale bez všech těch pitomích klišé. Ano je to jen pilot a jako film nefunkční, ale dobrý pilot k perfektnímu seriálu.

plakát

EZO.TV (2009) (pořad) odpad!

Je to děs a odporné taháni peněz z lidí. Zneuživají (pověstnou) demenci českých důchodců a degradují skutečné věštce a lidi co doopravdy mají talent. Ti totiž nikdy neprovozují sve talenty takhle, ale lidi mají tendence házet je pak do stejného pytle s těmahle chujama. Druhá strana mince je ovšem ta, že pro člověka který je nad to povznesen je to perfektní zdroj humoru, pro zasmání s kamarády není nic lepšího než Vlastík Plamínek! Mé názory jsou tedy roporuplné, ale dávám odpad kvůli amorálnosti pořadu. Ovšem je-li vám do cca 30 let, směle doporučuju, je to dobrá prdel=)

plakát

Legenda o Enyovi (2009) (seriál) 

No pokud je to jenom dodatek jak je te'd v módě ke hře "From Dust" vezmu to na milost, ale vzhledem k tomu že není, může být rád že nekoupil odpad. Tupé, repetitivní a špatně naanimované.