Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise

(seriál)
USA, (2001–2005), 68 h 44 min (Minutáž: 42–92 min)

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Vaughn Armstrong, Gary Graham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(97)

Píše se 22. století, což je skoro sto let před tím, než James T. Kirk zaujme své místo v pionýrských dobách prozkoumávání vesmíru. Lidé ještě nemají k dispozici štíty, Federace dosud neexistuje, mezihvězdné transportéry se používají pouze pro přepravu nákladu. Za těchto podmínek se do vesmíru vydává posádka první lodi, jíž velí kapitán Jonathan Archer, prototyp kapitánů hvězdné flotily, kteří teprve přijdou; je statečný, zvídavý, dychtivý a odváží se tam, kam člověk dosud nevkročil. Na rozdíl od ostřílených důstojníků 24. století, které hned tak něco nepřekvapí, posádka ENTERPRISE dává najevo údiv, vzrušení i obavy z podivných věcí, s nimiž se setkává. Hvězdné mapy jsou prozatím většinou prázdné a oni musí prokázat, že jsou připraveni na život v hlubinách vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

Molir 

všechny recenze uživatele

Tezko hodnotit jako celek, prvni dve serie (az na konec druhe, kde se to nastesti zacina zlepsovat) bohuzel pokracuji ala Voyager, obcas je to uspavani hadu.... nicmene treti serie nakopne vse jinym smerem, jeden kontinualni v ramci moznosti napinavy pribeh, a ctvrta serie je IMO nejlepsi "novodobou" Star Trek serii vubec, presli na (pro ST IMO idealni) model dvoj a troj epizod (nicmene za uplne posledni epizodu, kterou si tam Berman & Braga vylozene vnutili, bych je zaskrtil)... a nutno rict, ze Scott Bakula je muj druhy nejoblibenejsi kapitan (ale jen o vlasek pred Picardem :-) ), na Jimiho Kirka asi nekdo sotva kdy bude mit :-) ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem Trekies, nebo jak se to řekne, ale mně Star Trek nebere. A to přesto, že čas od času se vždy znovu snažím prostě do něj nanutit a říkám si: "Teď to určitě přijde." Ale zase ne. Jak praví klasik, po fázi Očekávání u mne vždy přijde fáze Zklamání. No, co už, asi s tím nic nenadělám. Ale musím uznat, že subkomandér Topol je pěkná, kvůli ní to vždy aspoň chvíli vydržím :-) ... / ... Tak jsem dokonce svůj komentář původně umístil pod nesprávný Star Trek. Teď už je to správně a děkuji tímto "tempusovi" za upozornění! Jak je i z tohoto vidět, servírovat mi Star Trek je asi stejné jako házet perly sviním :-) ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice lepší, než Voyager a i těch kiksů je tam méně, zápletky bývají i zajímavé a hlavní postavy jsou ve směs sympatické, ale nějak tomu chybí něco, co by mě u toho udrželo a donutilo mě to dokoukat do konce. Uvidíme, možná až dojdou ostatní seriály. BTW: na znělku jsem si nakonec oblíbil a ačkoli nejsem fanouškem zpívaných znělek, tak ta písnička je vskutku dobrá. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

První a čtvrtá série naprosto děsivé, druhá průměrná a třetí dobrá. Kdo se podívá jen na tu třetí tak asi udělá nejlíp. edit 2023 Po takřka dvou dekádách znásilňování Star Treku Kurtzmanem a Abramsem mi konečně došlo jak moc se budu muset do smrti Bermanovi a Bragovi omlouvat za mé absolutní nepochopení toho o co se s Enterprise snažili ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na Novou generaci to nemá, ale snaha ukázat jak to bylo před původní první sérií je příjemná. Enterprise byla první, a ne jako u všech ostatních sérií, JEN nejlepší lodí flotily. Trochu mě vyděsilo ukončení série, které je lehce šílené a cestování časem tu opravdu dlouho nebylo. Pro fanoušky ST naprostá nutnost, ale pro ostatní a už vůbec pro neznalé základů Star treku bych seriál nedoporučoval. Pár odkazů a vcelku příjemný návrat k né tolik akční náplni dílů vsunuje tuto sérii kvalitativně mezi slabý Deep space 9 a nejlepší Novou generaci. ()

Galerie (642)

Zajímavosti (36)

  • Lebka ptačího druhu Xindů je ve skutečnosti lebka žirafy. (Žralok)
  • Seriál se původně jmenoval jen Enterprise. Přídomek Star Trek se dostal do úvodních tiulků až v 3. epizodě 3. sezony. Na DVD se však objevuje již od počátku 3. série. (mirliflore)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama