Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný díl, který dnes ocení zejména fanoušci IT Crowd (Hello, computer?:-) Tento díl jsem při jeho českém vysílání nezachytil (ráno jsem musel do školy a v osm jít spát, grrr, ještěže už je to dávno pryč:-) a tak jsem si jej s radostí zopákl při příležitosti Abramsova restartu. Víc snad ani není třeba co říct, snad jen, že hrátky s časem zbožňuji:) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Startrekovský film s Kirkem. Díky cestování v čase kvůli páru velryb se diváci snadněji ztotožní s hrdiny. Nechybí ekologický podtext, akce, humor, všudypřítomné narážky pana Spocka na 20.století ani skutečná Enterprise - jmenovkyně vesmírné sestřičky, letadlová loď americké armády, kterou scénáristé zajímavě zapojili do děje. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Otvorene povedané... neznášam takýto druh filmov: Vesmírna loď. Potrebujeme veľryby. Vráťme sa v čase a hľadajme veľryby. Toto srátka nie je sci-fi. Chce to byť akoby paródia, ale takmer vôbec to nie je vtipné. Ako hodinová epizody ANDROMEDY by sa tomu čo-to dalo odpustiť, ale ako serózny film z univerza ST je to bieda. Natočené to nie je zle, aj hudba a triky sú slušné, ale čo z toho, keď celý film je trápny... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Solidní zápletka, která tentokrát poprvé přesahuje pouhý děj epizody seriálu. Celé už se to ovšem z velké části odehrává mimo loď Enterprise . Vlastně se to skoro celé odehrává ve 20. Století, tudíž to není až takové Sci-Fi jakým by měl Star Trek být, nicméně na druhou stranu tady je mnohem více prostoru ztotožnit se s postavami. Zejména tu pak vyniknou charaktery Kirka a Spocka. Pro mně je to jeden z těch lepších Star Treků. Lehoučký nadprůměr, 3 hvězdy. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z důkazů, proč byla Kirkova posádka nejlepší. Příběh je vytržený z klasických prostředí neznámých planet a vesmírných bitev. Pro sérii je to svým zasazením do doby i místa velmi netypický film. 80.léta, velryby, ekologické poselství...a přesto funguje jako dobrodružný film, scifi, trochu komedie. Bez výbuchů a našlapané akce to ty postavy (a jejich představitelé) utáhnou a ještě při tom zachrání planetu:) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Překážkou v natáčení byla náhlá smrt šéfa společnosti Paramount Charlese Bluhdorna, čímž se zpozdilo více projektů Paramountu. Leonard Nimoy spolu s Harveym Bennettem si dokázali naklonit i nové vedení, a tak práce mohla brzy pokračovat. (WolfR)
  • Pieseň "I Hate You", ktorú počúva pankáč v autobuse, je od skupiny Edge of Etiquette. Kapela spolu fungovala jeden a pol dňa, potom sa rozpadla. Bola zložená z členov zvukového štábu, jej lídrom a spevákom bol Kirk Thatcher, ktorý si aj zahral už zmieneného pankáča. (tiradentes)
  • V prvním náčrtu scénáře se počítalo s rolí pro herce Eddieho Murphyho, který je velkým fanouškem Star Treku. Důvodem bylo nejen to, že se Murphy, velká filmová hvězda osmdesátých let, netajil přáním zahrát si v některém Star Trek filmu. Murphy byl totiž se společností Paramount smluvně zavázán. Měl zde hrát moderátora rádia, který věří na mimozemšťany a pak pronásleduje posádku Enterprise, aby dokázal jejich existenci. Poté, co si Murphy přečetl scénář, se však rozhodl, že roli nevezme. (WolfR)

Reklama

Reklama