Reklama

Reklama

Space: 1999

(seriál)
  • Itálie Spazio: 1999
Velká Británie / Itálie, (1975–1977), 39 h 36 min (Minutáž: 49–50 min)

Kamera:

Frank Watts

Hrají:

Martin Landau, Barbara Bain, Barry Morse, Margaret Inglis, Geoffrey Bayldon, Vicki Michelle, Suzanne Roquette, Nick Brimble, Brian Blessed, Paul Jones (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(48)

Obsahy(1)

V roce 1999 je velkým problémem nukleární odpad, na Zemi pro něj už není místo a je proto skladován na Měsíci. Bohužel však dojde k nečekané havárii, při které exploze odpadu odmrští Měsíc hluboko do galaxie i s 311 člennou posádkou základny Alfa. Posádka je uvězněna na Měsící, řítícím se velkou rychlostí napříč galaxií, bez naděje na návrat domů. (supo)

(více)

Recenze (21)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kosmos 1999" byl totálním kultem pro většinu dětí, jejichž rodiče chytali na přelomu 70. a 80. let polskou televizi, a přes poměrně silně dávkovanou porci děsu, obsaženou v některých dílech, nechali své ratolesti dívat se. Já to štěstí měl. Čtyřhvězdičkové hodnocení je ode mě taková opatrnost, protože jsem tenkrát přece jenom byl v oblasti filmové SF i horroru absolutní panic, a tak jsem na všechny ty boje s příšerami a agresivními mimozemšťany hleděl s vytřeštěnýma očima a třásl se nefalšovanou hrůzou. Ale kdo ví, jak by to na mě působilo dnes. Jedno vím jistě: tohle nebyl žádný Star Trek - největší důraz byl kladen na dobrodružnost a akční atraktivnost jednotlivých epizod, a na nějaké dlouhé tlachání tam nezbýval čas. Společně s Charlieho andílky nebo Hammer House Of Horror další z populárních seriálů 70. let, které znám díky našim severním sousedům, a které u nás bohužel nikdy neběžely. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Nebojím se dát 5* a nic na tom nemění fakt, že už si z toho moc nepamatuji. Na TVP to byl nejvíce probíraný seriál mezi námi dětmi v 70. letech minulého století. Vím, že tenkrát bych tomu dal 10* z 5, takže opatrnost stranou Mr.Apache. Bohužel tenkrát jsem seriál hodnotit nemohl, nebylo ČSFD... Počkat, nebyl internet... Fůůůůj pravěk. ()

Reklama

ferika 

všechny recenze uživatele

Na prelome 7ß-80 rokov moj oblubeny TV serial rakuskej televizie "Mondbasis Alpha 1". Popri este starsom seriali "Time Tunnel" jeden z top serialov tej doby. No aby som uplne nezabudol, dopatral som sa na Amzone jeho kompletnej DVD verzie v nemcine a anglictine. Mne osobne bol tento serial sympatickejsie spracovany, nez Star Trek - nech mi to Mister Spock odpusti. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Hviezda za vozidlá. Inak je to neskutočná kravina a nuda, a to aj na úroveň mnohých vtedajších sci-fi seriálov. Už základná premisa o vymrštení Mesiaca do hlbokého vesmíru výbuchmi hŕstky nukleárnych hlavíc je neuveriteľný fyzikálny nonsens, ktorý je v príkrom kontraste s o realizmus sa snažiacimi návrhmi spomínaných vozidiel. ()

_-0-_ 

všechny recenze uživatele

Stejně, jako Mr.Apache jsem kdysi sledoval v polské TV, před nedávnem jsem si tento seriál stáhl a podíval se znovu na několik dílů. Doba značně pokročila a dnešní divák je značně zmlsaný, 30 let staré triky a představy o technice budoucnosti jsou pochopitelně úsměvné, děj (dynamika) se poněkud vleče ... ALE - KDYŽ SE ČLOVĚK ZAKOUKÁ A NAVÍC ZOHLEDNÍ DOBU VZNIKU, TAK MUSÍ HODNOTIT VELMI KLADNĚ. Na rozdíl od většiny dnešních seriálů nestíhá bezduchá akce akci, ale co díl, to povídka a ne jednotlivé akce, více či méně násilně spatlané do rádobycelku. ()

Galerie (239)

Reklama

Reklama