Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Po mizerné pětce se Star Trek vrátil do zajetých kolejí a šestka servíruje klasický příběh, který sice ničím nepřekvapí ani neohromí, ale zároveň neurazí. Příjemný překvapením jsou zajímavá jména v obsazení jako například Christopher Plummer nebo Kim Cattrall. Uměl bych si sice představit lepší rozloučení původní posádky, ale i tohle se dá v pohodě zkousnout…60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Fenomén Star Treku mě moc nechytl a každý díl to čím dál více potvrzuje. Tentokrát zachraňuje Spock Kirka a film kombinuje sci-fi se soudním dramatem a přidává špetku vězeňského dramatu. Opět se jedná o průměr, který má pár světlých chvilek ale jako celek působí mdle, utahaně a popravdě docela nudně. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento diel si odo mňa zaslúži plné hodnotenie. Sledovať posledné veľké dobrodružstvo lode Enterprise nie je rozhodne také mdlé ako počas ich najväčších dobrodružstiev, ktoré som mal možnosť sledovať - napríklad posledná hranica. Meyer vytvoril už fanúšikmi ospevovaní Khanov hnev, preto voľba režiséra nemohla byť lepšia. Mal skúsenosti a vedel čo si môže dovoliť a čo nie. A v tomto príbehu zašiel ešte ďalej. Scotty a Kirk ako dvaja nerozlučný kamaráti na gulagu, snažiac sa o prežitie a čeliac morálnym aspektom, ktoré so sebou prináša budúcnosť a Spock s ostatnými členmi posádky, ktorý riešia priam detektívnu úlohu, kto zabil klingonského veľvyslanca tak, aby podozrenie padlo na posádku Enterprise. Síce sa nekoná žiadne prekvapivé odhalenie. Nejako to tušíme od prvých indícií, ale to nám nezabráni z napätím sledovať ako sa s tým hrdinovia tejto ságy vysporiadajú. Gene Rodenberry si nemohol priať lepšie venovanie ako tento film. Zo starých star trek filmov rozhodne ten najlepší. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vskutku důstojné rozloučení původní posádky (pro mě s prvním a čtvrtým dílem nejlepší Kirkův zářez). Tentokrát tu máme povedený mix politického thrilleru, detektivky a vězeňského filmu. Sice je na hlavních představitelích už přece jen docela znát jejich věk (hlavně na šedivějícím Shatnerovi a Kelleym) a v podstatě se nejedná o nic převratného (vlastně žádný ze zvratů nebo odhalení mě moc nepřekvapily), ale je to příjemně napínavé, poutavé, ke konci lehce dojemné a funguje to velmi dobře v jednotlivých scénách, i jako celek. Po slabší NEJZAZŠÍ HRANICI opět "plnohodnotný" ST. 70 - 80 % ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Stylové rozloučení s původní posádkou a to v tom nejdetektivnějším provedení, na který by se Star Trek zmohl. Shatner a Kelley jsou zavřeni do jedné (ne-li nejhorší) z nejhorších věznic prospěšných prací ve vesmíru kvůli něčemu, co neudělali a zároveň udělali. Zbytek posádky se mezitím snaží nalézt atentátníka a především usvědčující důkazy, které se určitě nacházejí někde na lodi. A ačkoli je od začátku úplně jasné, kdo oním atentátníkem je (MINISPOILER a to v zatraceně sexy podobě :-) MINISPOILER), přesto jisté napětí a atmosféra ve filmu panuje. Podruhé se režie ujímá Nicholas Meyer, kterého určitě již jen kvůli stylu obou jeho dílů Star Treku poznáte - hloubka filmu sice není nijak hluboká, ale po akční stránce je film na jedničku. Určitě už jste odhadli, že jeho minulý počin byla dvojka, ale šestka se od ní velmi liší - jak kvalitami (o něco lepší), tak trochu svým stylem (čistě akční žánr vystřídala lehce akční detektivka). Další věc která se musí šestce nechat je velký pokrok v digitálních efektech a maskách (bylo na čase), ale furt to ještě není úplně ono. Herecké výkony, leč jsou stále podávány stejnými herci, se o něco od minulých dílů zhoršily, takový William Shatner se od svého Star Treku (předchozí) přestal hodně snažit a George Takei byl bohužel až k smíchu (jemu prostě role kapitána vůbec nesedla). Hudba byla lehce nadprůměrná a jinak celkově bylo všechno na dobré nebo prvotřídní úrovni. Ale Star Trek jako Star Trek už to není... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. prosince 1991 v Hollywoodu. (Varan)
  • Aby se ušetřilo, mnoho dekorací bylo převzato ze seriálu Star Trek: Nová Generace (od r. 1987). Ke scéně společné večeře s Klingony byla upravena konferenční místnost na Enterprise D. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama