Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (162)

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jsem měl skepsi po počátečním pilotu a pár dílech. Nemohl jsem se úplně sžít s postavami, které mi přišly průměrné a pouze mě bavil Quark s ferengskou partičkou. Celá dějová linka mezi kardasiany a bajorany nebyla nijak zvlášť zajímavá a čekal jsem co přijde. Zlom nastal od závěru třetí série a to nevídaným způsobem. Nejvíce tomu pomohl příchod Worfa, postavy z Nové generace a propracovaností po všech stránkách. Vlastně veškeré postavy se začaly vrývat pod kůži a díly, příběh začal nabírat maximální obrátky. Tvůrci se hodně zaměřili na emoce všech daných postav, jejich charaktery a jako drama v některých pasážích Hluboký vesmír devět převyšuje Novou generaci. Poslední série je jedná velká válka a ze závěru, kdy dojde na loučení s hrdiny, opravdu mrazí. Fakt jsem si říkal, proč to musí končit. Za mě velká spokojenost, i přes rozpačitý rozjezd a za mě rozhodně na úrovni Nové generace......9/10 ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi propojený děj, válka, a taky fakt, že mocná Federace není až tak mírumilovná organizace jako za dob kapitána Picarda (i když se to vlastně odehrává jen pár let po sobě). První dvě série jsou trochu slabší, ale rozhodně se vyplatí si počkat. P.S. hodnotit seriál podle "pár dílů v televizi", kde byl mizerný dabing a překlad a navíc nikdy neběžel celý, je bláznovství. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Sci-fi-fantastika byla a zůstává žánrem, který balancuje mezi literární i filmovou machou, krásnou literaturou, hraným filmem, řemeslem i uměním. STAR v sobě tento rozpor ztělesňuje až čítankově. Řemeslo, které mu lze vytýkat, je současně i jeho předností, kterou vyniká nad průměr této formy tvorby. Představa Galaxie, do níž je promítnuta rozmanitost aší současné civlizace, není neplodná, i když ne zcela přesvědčivá. Přesto kvalita epizod, hloubka konfliktů i jejich etický náboj tlačí celkovou kvalitu a úroveň STAR nahoru. To, že nejen tato řada, ale celkový záměr vytvořily pozoruhodný, desetiletí a generace trvající sociokulturní fenomén, mluví za vše. ()

augustine 

všechny recenze uživatele

Nedocenení sériál, ktorý skazil český preklad a dabing. V origináli je bezkonkurenčný! Po príchode Worfa najakčnejší ST zo všetkých. Je nesmierna škoda, že väčšina prispievateľov nevidela celý seriál, ale len prvé diely (ktoré sú nudnejšie, ale ktorý seriál nemá nudné diely). DS9 ma baví viac ako Voyager. DS9 má sympatickejších hercov a vtipnejšie epizódy, a aj zaujímavejšiu celoseriálovú zápletku. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Nevýhoda DS9 je, že i pro mě jako docela velkého fanouška ST začne být tenhle seriál zajímavý až příchodem nové hlavní postavy ve 4. řadě. Pak ale tenhle seriál projde až neuvěřitelnou změnou a z nejhoršího ST tu hned máme aspiranta na ST nejlepší... Bohužel 3 prakticky zahozené řady na začátku DS9 už nejdou odčinit, a tak pro mě zůstává tenhle seriál na úrovni Voyageru (výborný, ale ne tak jako TNG). ()

Galerie (198)

Zajímavosti (62)

  • V seriálu se používají celkem 4 měny, a to federační credity, bajoranské lity, cardassijské leky a ferengské latinum. (slatkac)
  • Herec Andrew Robinson se původně ucházel o roli měňavce Oda. Nakonec ale hrál postavu Elima Garaka, přičemž spolupracoval také s producenty na vývoji jeho charakteru. (mirliflore)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama