Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tak hlavně že pluj pluj loďko pluj, chch. No nevim jak je to možny, ale docela mě to bavilo. No nebavilo mě to zas tak moc jako třeba krmení koně, ale v nouzi se to dalo. Triky už ušly poměrně solidní cestu, Spockova rodina dycky překvapí a klingoni bez titulků mě bavili svou řečí (nevim jestli to byl tak vtipnej dabing nebo originál, chch). Obzvlášť vyzdvihuju dokonalej českej dabing Rusa komandéra Pavla Chekova, nemá chybu. Nikdo mě už ale nedonutí se na to někdy kouknout znova. To si rači nechám uříznout a přišít ucho. Naopak. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Shatner to zkusil s náboženstvím a dopadlo to doooost průměrně. Na jedné straně slušná kamera i kulisy, na druhou triky, které snad musely být záměrem, a scénář, snažící se být tak strašně cool, až je to docela nuda. První půlhodinka hodně navnadila ("kempování" se Spockem je vzrůšo), ale jinak jedno velké nic, narvané až po okraj WTF momenty (Spockův brácha, McCoyův táta, Bůh...). ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Star Trek film, jaký kdy byl natočen. Shatner si vydupal režisérskou židli a vycucal naprostou fantasmagorii. Pokud v minulém díle se vracelo časem pro velryby, tak motiv hledání boha už je dost mimo Star Trek. Hlavně pokud se toho ujme Shatner – velký egoista. Tak je tu v každé scéně – leze na skálu, leze skrze loď, padá, skáče – až to připomíná film William Shatner a zbytek. Sybok hlavní záporák ani není záporák, ale vycucaný nevlastní bratr Spocka. Už jsem čekal, že se objeví i jeho nevlastní bratr souseda bratra otce jeho matky (Spaceballs hláška). Samotný film je roztrhaný na několik malých epizod a nedrží pohromadě ani za pomocí energetických štítů. Nebudu se dále rozepisovat, protože to je jediný Star Trek film, který nehodlám vidět vícekrát než dvakrát. Do samotného univerza nepřináší nic a jedině co vám sebere, tak bude váš čas. Hodnocení OST: Návrat Goldsmitha však nepomáhá a zůstal stejně průměrný. 5/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velice podivný patvar, který má k povedenému star treku blízko asi tolik, jako Carcharodontosaurus k papričkám plněným balkánkým sýrem. Jedním z největší mínusů je, že až moc velký prostor tu má Kapitán Kirk, ze kterého někdo udělal kardinálního volodroida (což bych nesvaloval na režírujícího Shatnera, ovšem jen za předpokladu, že taky nevytvořil ten přeprasenej scénář) a většina toho, co pronáší jsou pitomosti, které se snaží tvářit jako vysoká filosofie, ale jde jí asi tolik, jako Twilightu a Ordinaci v růžový zahradě dohromady, navíc je tu celá zápletka prostě... Divná, hrozně blbá a nafialovělá. V tom špatném smyslu slova. Nicméně když pominu, že předchozí star treky jsou zábavné filmy, je to (o chlup perské kočky) pořád průměrný film, který sází na odlehčenou notu. A na nejhorší tábornickou písničku, co jsem kdy ve filmu slyšel. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bože, proč... Spock a létající boty? Uhura balící Scottyho? Kirk vs. bůh? Shatner se dostal k režii a snažil se ze svého kapitána udělat až moc velkého borce, což dopadlo nejhůř jak mohlo. Půl filmu tak jen nevěřícně kroutíte hlavou, co se to sakra děje a kam se poděla inteligence trekovských zápletek. Některá odhalení jsou sice fajn (McCoyův otec), jiná však z rodu debilních (Spockův bratr) a celý příběh je bohužel jen jedno velké rádoby filosofické krafání, které se nakonec promění v mlácení prázdné slámy. O zabitých hláškách a hrozných tricích nemluvě. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Fanoušky i kritiky je tento film označován jako nejhorší z šestice klasických Star Trek filmů. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 11. října do 28. prosince 1988 v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama