Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer
USA, (2017–2024), 54 h 10 min (Minutáž: 38–66 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Wilson Cruz, Shazad Latif, Michelle Yeoh, David Ajala, Blu del Barrio, Jason Isaacs, Anson Mount (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (166)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle tragikomedie by se měla přejmenovat na Star Trek: Social Justice Warrior nebo Girl Power či tak něco. Hlavní hrdinka je drsná černoška. Admirálka co do všeho kecá je drsná běloška. Nový vůdce Klingonské říše je drsná klingo-minorita ženského pohlaví. Císařem Terran Empire je drsná asijská žena. Většina důstojníků na můstku jsou drsně vypadající ženy. Jediný drsně vypadající muž, ze kterého se navíc vyklube hlavní záporák, je zabit drsnými ženami. Zkrátka ženy jsou drsné a husté a v budoucnosti konečně zatočí s tím šovinistickým světem, který se k nim v 21. století chová tak úděsně! Aby toho nebylo málo, tak samotná náplň epizod je blbá až na půdu, kdyby to nebylo vydaný pod značkou Star Trek, tak to nepřežije možná ani první sérii... První řada má ode mě jednu hvězdu za 2 dobré epizody z Terran Empire vesmíru a postavu Lorcy. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře natočený seriál, který má trochu problém v tom, najít co vlastně chce být a hrozně se tu pere snaha být moderní, temný a akční s touhou zachovat poetiku prvního ST seriálu s původní posádkou. A někdy to funguje víc, někdy míň. Respektive, ono to většinou funguje fakt docela dobře, jednotlivé díly jsou fajn a stejně tak postavy (Tilly na hrad!) a jestli někomu vadí, že tu hlavní postava žena, že jsou tu homosexuální postavy, tak je to blb, protože jsou vesměs docela dobře napsané. Jen to na mě jako celek prostě působí až moc sterilně a bez duše. ()

Reklama

Zet 

všechny recenze uživatele

První série začala dost dobře a zajímavě a vcelku si svou laťku udržela až do konce. Za 4 hvězdy. Ale co se začalo dít ve druhé sérii, to mi hlava nebrala. Natahované oživování postav (připomnělo mi to jeden z nejmíň podařených ST filmů Star Trek III: Pátrání po Spockovi) a celkově nudné, patetické a ubulené díly. Bohužel za 2 hvězdy (nejmenší hodnocení, jaké jsem kdy ST filmu/seriálu dal). Říkám si, horší to snad už být nemůže, ale hodnocení třetí série nevypadá vůbec dobře. No uvidíme. Edit: Tak třetí série není nejhorší, není sice tak dobrá jako první, ale zase ani tak špatná jako druhá, zůstala někde mezi, takže za 3. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát víc, ačkoliv jsem původně chtěl. Po celou dobu první série se seriálu daří držet skvělé tempo, které bohužel v posledních dvou epizodách spadne a vše tak nějak vyšumí do prázdna. Chválím drsnější pojetí, trochu rozporuplně vnímám přechod ke kontinuálnímu příběhu bez uzavřených epizod a nekompromisní cliffhangery na konci každého dílu - od původních star treků jde o jasný přechod k mainstreamu. Na druhou stranu si nemyslím, že by starý model v dnešní době mohl uspět a celý příběh je opravdu skvěle napsaný, dostal mne už v první epizodě. Nakonec pochválím výběr herců, tahle posádka se opravdu povedla. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě dobrý. Má to promyšlenej navazující děj nabušenej zvratama (nikoli zvratkama), některý fajn postavy a na tu hlavní si člověk po chvíli zvykne, výprava je takřka epická a ani těch nesmyslů (zvratků) tam moc neni, což je u ST docela zázrak (mrk mrk na tebe Voyagere!). I když ono to možná bude tím, že to ST zase až tolik není a právě proto mě to možná bavilo. Jen škoda toho posledního dílu, kterej byl vůči ostatním epizodám poněkud... slabší. ()

Galerie (1 311)

Zajímavosti (29)

  • Červený kvet "Fredalia," ktorý rastie na planéte Kaminar, bol scenáristkami (Bo Yeon Kim a Erika Lippoldt) pomenovaný na počesť ich kamaráta a fanúšika Star Treku - Fredericka Kima, ktorý zomrel následkom aneuryzmy mozgu. (koba)
  • Nadporučík Paul Stamets (Anthony Rapp) spomenie, že na palube U.S.S. Enterprise má bývalého kolegu, ktorý je etnobotanikom. Týmto kolegom je nepochybne Hikaru Sulu, ktorý bol v tom čase vedeckým dôstojníkom. Jeho záľuba v mimozemskej flóre bola neskôr spomenutá aj v epizóde Past na muže (1966) pôvodného seriálu Star Trek. (koba)
  • Kaptián Pike (Anson Mount) se objeví v žluté uniformě, což byla v původní sérii velitelská uniforma. Počínaje Novou generací (od r. 1987) se změnily uniformy a červená je velitelská. (merlinovic)

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama