Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (5)

Cesta do války

Cesta do války (2002) (TV film)

Ve filmu se v menší roli objeví Gary Sinise jakožto alabamský guvernér George Wallace. Sinise ztvárnil tutéž postavu coby hlavní roli o několik let dříve v životopisném snímku George Wallace (1997), který rovněž režíroval John Frankenheimer.

Collateral

Collateral (2004)

Vincent (Tom Cruise) používá pistoli Heckler & Koch USP45 ráže .45 ACP, která má zásobník na 12 nábojů, avšak během přestřelky v klubu Fever z ní Vincent vystřelí celkem 17krát, než přebije.

Veřejní nepřátelé

Veřejní nepřátelé (2009)

Když v úvodní honičce u lesa Melvin Purvis (Christian Bale) střelí puškou Pretty Boye Floyda (Channing Tatum), neprovede následně nutný pohyb závěrem zbraně, kterým by se uvolnila prázdná nábojnice a na její místo se posunula nová střela. Když pak tedy Purvis běží ke zraněnému Floydovi a míří na něj, nemohl by v případě potřeby vystřelit, neboť má v hlavni stále prázdný náboj.

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Zvuky střelných zbraní během přestřelky v ulicích LA jsou stejné jako při samotném natáčení filmu. Běžně jsou v průběhu postprodukce nahrazeny předem nahranými zvukovými efekty ve studiu, avšak Michaelu Mannovi se výsledek v tomto případě vůbec nezamlouval. Během natáčení totiž vytvářela střelba - byť slepých nábojů - mezi budovami velmi působivou, hrozivě znějící ozvěnu, která je tak nakonec slyšet i ve filmu.

Reklama