Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (54)

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

Trvalo mi rok to dokoukat. Tenhle průjem, který začal 2. sérií ne a ne přestat.

plakát

Noční můra (2022) 

"Vojel mě démon!" Jo a nebo ne? Asi jo! Ne tak vlastně ne. Možná? A v podobném duchu se táhne celých upachtěných 100 minut.

plakát

Nabarvené ptáče (2019) odpad!

Tobruk je pro mě ztělesněním nudy, zvládl jsem u něj vykonat všechny činnosti, které jsem roky odkládal a ještě se dojít vysrat. Kolorovanýho fógla jsem teda ani za mák neměl v plánu zkouknout, ale bohužel jsem podlehl apelům masturbujících kritiků, kteří adorovali tento anální odpad, který už ve svém názvu filutovsky mate, protože ptáče není vůbec barevné a film vlastně není film, jsou to semenem slepené mrdačky, zoofilie, fetus a exitus, jak sofistikované! Pro ještě otrlejší diváky a především filmové kritiky, kterým tato soft verze nestačila, doporučuji oblast dark webu a zapátrat pod pojmy jako "horny donkey and grandma" nebo "cemetery orgy". Nedoporučuji tohle pouštět lidem, co nebyli na východ od Brna, neboť by to v nich mohlo zažehnout paranoinu, že nás kromě Arabů ohrožují jakýsi zdegenerovaní burani, co vám při první příležitosti mrdnou sekeru do hlavy, aby vám mohli vojet kozla nebo slepici.

plakát

Gangs of London (2020) (seriál) 

Je vidět, že jde doba nezadržitelně dopředu a filmaři to pochopili! Takže na neprůstřelné černochy a cikány tu narážíme na každém rohu. Kde jiným sniper rozstřeluje hlavy jak melouny, hlavnímu hrdinovi se kulka zaryje jen pár milimetrů pod kůži. Zřejmě dobrá strava a kevlarová pokožka. Celý to zabije scéna, kde speciální jednotka jde dobýt jednu posranou chatrč a půlku jednotky zlikviduje nesmrtelný cikán, kterým je tak rozstřílený, že je jím vidět skrz. Ještě vtipnější je fakt, že celou tuhle záležitost mohla vyřešit jedna dobře mířená kulka, když si ulevoval v místní nalejvárně. Místo toho však jednotka profesionálně zvolí taktiku frontálního útoku, kde žádné okno nemůže zůstat celé a žádný zásobník plný. Patolízalská policie si v seriálu vzala dovolenou, takže v Londýně běhají desítky gangsterů se samopaly za bílého dne, sem tam vystřílejí nějaký dům, ale všechny to nechává ledově klidnými. A celý konec nekonec stojí taky za vyliž prdel.

plakát

Temný případ - Série 2 (2015) (série) 

Totálně protrpěná série. Postavy jsem měl pomotané, protože se pořád o někom mluví, ale není tam vidět. Nepřidal tomu fakt, že jsem se totálně nudil a vypínal mozek. Raději jsem odhadoval kolik minut zbývá do konce a co minutu si netrpělivě prohrábnul koule. Hlavní detektivové byli ok, ale rozhodně mě nedojímaly jejich rodinná dramata, které jsem měl v oblasti anální, bohužel tohle vyplnilo 80 % času a zbytek bylo přitroublé tlachání o ničem. Kdybych nebyl chorobný dokončovač, vypnu to po prvním dílu. *SPOILER ALERT* Akční scéna v posledním dílu je tragická. Collin Farrell zůstane sám proti 3 a nechá se trapně rozstřílet na hadry, asi aby přidal na dramatičnosti, ačkoli předtím si poradil i s větší přesilou. Celkově jsem nepochopil, proč se je nesnažil setřást v autě, např. zaparkovat v obchodním centru v garážích a pápá, hledejte si mě se samopaly v Mark a Spencerovi. Jinak jsem ani nepochopil, kdo mu na to auto dal to sledovací zařízení. Poslední poznatkem je, že všechny mužské postavy byly úspěšně vyhlazeny, zatímco všechny ženské postavy to přežily, to je veliký pokrok a kdekomu to v zdegenerovaném Hollywoodu udělá radost! Whatever, srát se s tím už víc nebudu.

plakát

Labyrint - Série 3 (2018) (série) 

Kvituju mysteriózní nádech a rituální mordy. *Následují spoilery*. Bohužel děj je úplně zbytečně přeplácaný a natahovaný, například soukromé očko Taclík je pro děj naprosto zbytečný. Objevuje se snad v každém dílu, ale ve výsledku by šel vypustit a nic by se nezměnilo. To samé platí o "neznámých" dětech a vlastně celé kliky okolo toho psychiatra a jeho pichny, která podstrkuje ty obrázky tomu dementnímu klukovi. Od 6. dílu, kdy vrah už nemá masku, jde celá atmosféra do prdele. Donutil si z toho magora děla regulérní prdel, i když by ho mohl z fleku rozsekat v mučírně. Ale on je to vrah-magor džentlmen, takže Donutil ho může klystýrovat od rána do večera a on mu stejně nachystá tříchodové menu a ještě se mu omluví za vzniklé nepříjemnosti.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Jeden z nejlepších českých filmů a nejlepší české fantasy (pro mě spíše fantasy než pohádka). Neokoukané tváře v hlavních rolích jsou více než vítanou změnou ve srovnání s panoptikem českého šoubyznysu, které je tradičně obsazováno do většiny filmů posledních pár dekád. Oceňuji, že se film nese ve vážném duchu, nechybí humor, ale filmu neubírá na dramatičnosti a je dávkován v přiměřené míře. Další velkým kladem filmu je skvostná hudba, která filmu přidává na dramatičnosti. Konečně někdo pochopil, že se to bez ní neobejde. Stejně tak píseň Tam za řekou, která se sem skvěle hodí (když to srovnám s písněmi Kluse nebo Dicka...). Ještě zmíním efekty, které vypadají také velmi dobře. Tvůrci znají svoje hranice a nepokoušejí se o něco více než by byli schopni zvládnout. Efekty tak vypadají věrohodně a ne trapně a uměle. Fantasy svět má dobře stanovené hranice, které se po celý film dodržují. Oceňuji i závěrečnou bitku, která je opravdu propracovaná a nevystačí si pouze s jedním toporným máchnutím mečem, které známe z většiny jiných pohádek. Chválu bych mohl pět i na výpravu, kostýmy, masky atd... Princezna je tady svěžím dýchnutím po dekádách vesměs marastu a hellu. Jako restaurace šli za posledních 10 let hodně dopředu a konečně se odprošťují od zbytků socialismu, tak i tento film je nadějí, že se filmy začnou točit jinak, než podle stejných šablon jako tomu je od 90. let.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Vůbec nechápu to hodnocení. Klasický jev csfd, kde seriály jsou overrated a na filmy se plive. První dva díly naprosto vynikající, bohužel pak už to jde z kopce. Od třetího dílu asi všichni zapomenou, že jsou uprostřed přepadení a řeší jen koho vomrdaj, s kým si dají trojku a kdo je kdy urazil. Z geniální partičky padouchů se tak stává hašteřivá adolescentní banda vošoustů. Od vyšinutý vyližpíči, dotěrnýho panice až po stopadesátikilovýho teplouše. Jediný, kdo mě konstantně nesral byl narcis Berlín. Společné seance, podstatě všech z této bandičky, jsou na denním pořádku. Protože hádat se, kdo komu rozšlápnul bábovičku a informovat se, kdo koho právě prcá, je uprostřed přepadení asi velice důležité. Často tak 67 rukojmích hlídá asi jen úmorný strach z této neúprosně bandičky, která si zrovna někde honí čůráky. První série je krásně ukončená tím, že nic není ukončeno a divák je tak v blažené nevědomosti a nechaný na pospas 2. sérii. Celý děj se neskutečně vleče, nakonec se vše vyřeší během 2 dílů v 2. sérii. Nevím, zda na 3.+ sérii najdu někdy odvahu, protože Netflix to prý ještě víc poslal do kytek. Seriál měl obrovský potenciál a byl docela zábavný, ale naprostá nelogičnost a ignorace jakékoliv reálnosti z filmu dělá jen pohádku pro pubertální uhrovitý vopice, které si potřebují šňupnout svojí dávku Netflixu. Ani raději nebudu komentovat pokusy o akční scény, které vypadají jako když jsme si ve 12 letech hráli na vojáčky.