Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (8)

Indiana Jones a nástroj osudu

Indiana Jones a nástroj osudu (2023)

Nacisté nemohli pátrat pro Hitlera po Kopí osudu, protože ho získal již v roce 1938 po anšlusu Rakouska z Habsburské klenotnice.

Kapitán Exner

Kapitán Exner (2017) (seriál)

Kapitán Exner (Michal Dlouhý) se několikrát odvolává na Gutha-Jarkovského (např. při líbání ruky) a přitom se ženami mluví s rukama v kapsách, což je podle Jarkovského vrchol neslušnosti.

Na vlky železa

Na vlky železa (2008) (TV film)

Ve druhém díle, když navštíví Karla Mádra (Miroslav Etzler) na chalupě kriminalisté, dá mu jeden z nich svůj služební průkaz do ruky k nahlédnutí.  Ve skutečnosti nesmí kriminalista dát svůj průkaz nikdy z ruky.

1890

1890 (2017) (seriál)

Oba žandári mají v seriálu stejná příjmení, jako je mají ve skutečnosti – Ondrík a Nahálka.

Čierna minúta

Čierna minúta (1969)

Na začátku filmu cca ve 4. minutě je ve vidět vpravo na zdi domu nápis v azbuce. Jedná se o pozůstatek protestu proti okupaci v srpnu 1968.

Občanský průkaz

Občanský průkaz (2010)

15. strana OP se vytrhávala jako protest proti 15. sjezdu KSČ. Ten se uskutečnil v roce 1976. Při výslechu na VB uvádí jeden z protagonistů rok narození 1959. Dle filmu by tedy musel opustit ZDŠ v 17. letech.

Jak jsme hráli čáru

Jak jsme hráli čáru (2014)

Filmařům uniklo, že brigadýrky důstojníků pohraniční stráže měly zcela jinou barvu. Ve filmu je použita klasická khaki brigadýrka, kterou používala armáda, zatímco příslušníci pohraniční stráže měli sytě zelenou.

Reklama