Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (6)

Marie Terezie - A Woman at War

Marie Terezie - A Woman at War (2019) (série)

Ukázka divadelního představení se ve skutečnosti neodehrává v Hofburgu v divadle, ale scéna je natáčená v zámeckém divadle v Českém Krumlově, kde se nachází zachovalé barokní divadlo. Napovídá tomu velký Schwarzenberský znak nad loží.

Marie Terezie - Série 1

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série)

Ve filmu je vidět také švýcarská garda. Ta opravdu sloužila Habsburkům a dělala stráž Hofburgu. Byla založena roku 1699 v Lotrinsku. V roce 1745 doprovázeli Františka I. Štěpána Lotrinského jeho Švýcaři do Frankfurtu, kde byl korunován na císaře. Zrušil jí až Josef II.V letech 1766-1767 byla švýcarská garda rozpuštěna. Část gardistů se vrátila do Švýcarska, část našla uplatnění v Praze, Innsbrucku, Schloßhofu či Holíči.

Star Wars: Síla se probouzí

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

Závěrečná scéna filmu se natáčela na místě Skellig Michael. Je to hornatý ostrov u jihozápadního pobřeží Irska. Nachází se na něm pozůstatky klášterního komplexu ze 7. století, ve kterém žili jedni z prvních irských křesťanů. Celý ostrov byl pro své kulturní bohatství v roce 1996 zapsán na seznam světového dědictví.

Kmotr

Kmotr (1972)

Postava Moe Greenea (Alex Rocco) byla inspirována skutečným židovským gangsterem Bugsy Siegelem.

Svatby pana Voka

Svatby pana Voka (1970)

V části, kdy Petr Vok přijíždí za svojim bratrem Vilémem, nejde o Český Krumlov, sídlo Viléma z Rožmberka, ale o zámek Jindřichův Hradec. Ve scéně, kdy Petr Vok pošle Kateřině z Ludanic pěvce pod balkon, jedná se o nádvoří na zámku v Telči.

Neříkej mi majore!

Neříkej mi majore! (1981)

Celý film se natáčel v Trhových Svinech u Českých Budějovic a blízkem okolí.

Reklama