Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (38)

plakát

Napoleon (2023) 

Mno, nečekal jsem dějepis. Jsem obdivovatelem Napoleona. I přes to všechno co ve své době byl a že zničil jednu mladou generaci v Evropě. Myslím že jsem toho o něm i dost přečetl. Stejně tak mám rád tvorbu R. Scotta. Ale mám po tom všem takovou zvláštní pachuť. Ze začátku nás to v táhne do startu jeho kariéry. Z ničeho nic to sleduje milostný život. Pak se začneme válčit. Slavkov je Sibiř   a myslím si že bojiště i ta taktika co udělal je známá a o to více si tohle vítězství cenil nejvíce. Kdyby mě někdo posadil v půlce bitvy před plátno tak neuhodnu o jakou bitvu jde. Stejně tak Waterloo - kde hlavní záměr Napoleona bylo přes statek  Hougoumont napadnout anglo-batavské. To se samozřejmě neděje. A zcela upřímně. Pod pojmem epické si určitě představuji něco jiného - (Waterloo 1970 Sergej Bondarčuk). Je zde také velká absence osobnosti jeho armády nebo dvora ... Caulaincourt to nezachrání. V případě jeho maršálů jde o významné a výrazné osobnosti. Takže vás to v příběhu nikam nepustí. Prostě je to takové nemastné neslané. Celkově snaha vcucnout tak obsáhlou historickou stopu kterou napoleonské války jsou je absurdní. Uvidíme co ta prodloužená verze.

plakát

Chůze lesem (2022) (TV film) 

Knížete si velice vážím. Do jisté míry vždy formoval můj pohled na dějiny i na náš národ. Možná i na život. Ale nechápu proč vznikl tento dokument. Skutečně na to nemohu přijít.  Chvilku jsem se za tvůrce styděl. Co to dítě tam? Forma pokládání otázek? Kdo na tohle dal peníze? A jsem jediný kdo měl pocit že autorka vlastně ani neví co chce točit a na co se ptát?

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Bond ... James Bond umřel?? To snad ne? Já tomu pořád nějak nemůžu uvěřit? To není Bond - to není 007. Co se to natočilo? Je to jak nepovedený seriál který se povedlo srazit do jednoho filmu. Jako bojím se toho že další "Bondovka" bude začínat titulkem ... o 20 let později a Bondova dcera si to bude vykračovat do kanceláře "M". Marvelovka ze světa Jamese Bonda. Hned jsem si vzpomněl na Iron Mana a jeho loučení. Hrozný. Velké zklamání. A jen se bojím co příjde.

plakát

Zelený rytíř (2021) 

Já to tedy moc často nedělám. Ale tady udělám vyjímku. Určitě nečekejte žádnou velkou akci. ale rozevlátý příběh na pozadí artušovské legendy. Křesťanský mysticismus , rytířské cnosti, hledáni sama sebe. Asi to není film pro každého. Ale mne si určitě získal. Kdo bude čekat epickou fantasy, tak rovnou říkám aby nic podobného nečekal. Hudba příjemně podkresluje příběh ale nepřevyšuje - jen příjemně zapadá. Vizuál, kamera - příroda. To je obrovské plus tohoto filmu. Vedlejší postavy super.  Pořád nevím jestli je to ten film na který je nutné  se podívat znovu nebo ten film který stačí vidět jednou a víc nechcete :-)

plakát

Bůh s námi - od defenestrace k Bílé hoře (2018) (TV film) 

Musím přiznat že je docela těžké hodnotit tento film. Obsazení,kostýmy a výprava je skvělá. Má to i zajímavou atmosféru.Děj je trošku divoký. Potěšilo mě že na celou historickou věc je pohlíženo realisticky a nezasahuje tam element republiky (žalář národů a podobné kraviny a lži - zrada krále nekatolických stavů). Docela mě mrzí že celý film nedoprovází dobová hudba - určitě by to celé podtrhla. Určitě lepší než Jan Hus a asi na stejné úrovni jako Hlas pro římského krále. Ale celkově v tom vidím posun a určitý návrat k české klasice historických filmů (Spanilá jízda,Královský omyl,Královský gambit,Slasti otce vlasti a pod.)

plakát

Modrá krev (2016) (seriál) 

Trošku jsem se obával jak bude celý projekt pojatý. Podobných dokumentů zde mnoho nevzniká a když tak kvalita ne vždy splňuje očekávání. Po prvním díle myslím že dokument bude velice kvalitní.Kinský jako průvodce je skvělý.Miroslav Etzler celé hezky provází slovem.Jsem rád že v poslední době vzniká čím dál více podobných dokumentů.Náš národ se má stále co doučovat o vlastní historii a je na čase bořit prvorepublikové a komunistické lži a dogmata. Jasných 5 hvězd!

plakát

Jan Hus (2015) (TV film) 

Čekal jsem to horší. Obsazení je velmi dobré,Atmosféra filmu je ucházející na to že jde o televizní projekt. Co nemohu nějak skousnout je hudba za kterou stojí Kocáb - nevím jestli mu někdo řekl o jaký film jde ale chvilku to vypadá jako návrat Pražského výběru.To je ale problém skoro všech českých historických filmů.Matěj Hádek jako Jan Hus je celkem přesvědčivý. Javorský jako Václav IV je excelentní a myslím že životní role.Michal Dlouhý jako Zikmund taky dobré - bohužel moc prostoru neměl. Jestli takhle chtějí natáčet i film k výročí Karla IV,navrhoval bych raději udělat jen obsáhlý dokument než znova tohle!! Bohužel se ukazuje že za léta natáčení přiblblých komedií nejsme schopni natočit historický film.

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Ale ano je to tam. Samozřejmě děj a celkově celý příběh je dán do 21.století ale fanouškům udělá i tak radost.Pěkná podívaná,příjemná zábava akční scény taky super. Příjemný návrat do minulosti kdy jsem před dvaceti lety čekal na každý díl této čtveřice - dávám tedy 4* :-)

plakát

České století (2013) (seriál) 

NinonL - Myslím že co se týče Gottwalda a jeho ženy - o karikaturu se moc nejednalo.Jinak seriál je na velmi vysoké úrovni a dost mne překvapilo že boří České mýty o Masarykovi a Benešovi.Jen tak dál - Česká historie je díky první republice těchto lží plná.