Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (8)

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Při Masukovo smíchu padám ze židle.

plakát

Quo Vadis (2001) 

Myslím ,že tato verze slavného románu polského spisovatele Henryka Sienkiewicze není vůbec špatná, tento román jsem četl a musím říct , že polská verze věrně respektuje svoji literární předlohu. Oproti starší verzi ,která mění nebo úplně zamlčuje některé dějové linky příběhu, i když uznávám pro směřování událostí vcelku nepodstatných. Hlavní problém vidím ve vykreslení hlavních postav Petronia a Vinicia. Jakožto v polské verzi je Petronius ztvárněn ,řekněme vcelku věrohodně se kterým je možno soucítit a při jeho sebevraždě, která ve mně vyvolala alespoň vzpomínku na řádky ,které jsem četl v onom , již výše zmiňovaném románu, tak v americké verzi mi byla postava Petronia zcela lhostejná . Stejně tak postava Vinicia ,kde přerod na křesťana jakož i v knize tak i v polské verzi byl zřejmý ,tak v americké verzi byl tento aspekt téměř zanedbán.

plakát

Město (2010) 

Mam rád tyhle nezávislé filmy nebo aspoň filmy, které si na onu nezávislost hrají, ale nic méně abych přistoupil k hodnocení tohoto filmu tak musim říci, že mě i přes některé dějové nelogičnosti zaujal. Líbilo se mi ono mlhavě vykreslené bostonské podsvětí a herecký výkon Jeremyho Rennera , jehož jsem si poprvé všiml v oskarem ověnčeném válečném dramatu Smrt čeká všude.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Toto dílko bych charakterizoval jako typicky americké. Je to oslava jednoho prosťáčka, který všechno získal moc snadno. Moc nechápu glorifikaci tohoto filmu. Pro mě osobně to bylo se na něj podívat jednou a stačilo mi to.

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) 

Po vzhlédnutí všech sérií musím konstatovat sestupnou tendenci tohoto seriálu. Postupně seriál sklouzává stále více k dobrodružnému a fantazy žánru. Mě osobně se na něm líbila ta atmosféra malého amerického městečka se zajímavými archetypy hlavních postav a to všechno obohacovala svébytná komunita upírů, která žije v bizardním propletenci s lidmi.

plakát

Šakalí léta (1993) 

Vlastně jediný muzikál, na který jsem se vydržel dívat do konce a na ,který se vždy znovu rád podívám. Je to dané asi skvělou hudbou Ivana Hlase a výbornými hereckými výkony Josefa Abrháma a Jakuba Špalka. Martin Dejdar také nebyl špatný ,ale ne tak dobrý jako jeho dva výše jmenovaní kolegové.

plakát

Stmívání (2008) 

Na tento film, jsem se podíval náhodně prakticky jsem nevěděl o čem je. Bylo to v době asi dva roky po uvedení v ČR. Hned v prvních minutách mě zaujala představitelka hlavní postavy Kristen Stewart. Myslím že tuto roli zvládla výborně, tudíž díky ní se mi film líbil a přiměl mě podívat se na další díly této série.

plakát

The Cake Eaters (2007) 

Tento film se mi velice líbil. Není přes příliš patetický ani sentimentální jako některé filmy s podobnou tématikou. Jednu hvězdičku přidávám za skvělý výkon Kristen Stewart, myslím že to byla její zatím nejlepší role.