Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Skvělý film zrežírovaný Darabontem podle knižní předlohy Stephena Kinga. Co k tomu dodat, rozhodně se od začátku do konce nudit nebudete. Darabont opět dokázal, že mu tohle téma sedí a děj filmu je prostě jedním slovem strhující.

Ospalá díra

Ospalá díra (1999)

Na co sáhne Tim Burton, to nepokazí. Taková hodně dobrá a odlišná pohádka pro dospělé. Nechybí useknuté hlavy, magie, krvácející strom, démonské postavy, atd., prostě přesně to, co Sleepy Hollow odlišuje od ostatních hororů. Burton se nezapře, ani kdyby chtěl.

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Báječné ztvárnění a přiblížení baletní scény pro laického diváka, ale hlavně nezapomenutelný filmový zážitek od režiséra Darrena Aronofského a naprosto dech beroucí ztvárnění baletky Niny v podání Natalie Portman. Po psychologické stránce jí tato postava nabídla nesčetně mnoho příležitostí, ve kterých mohla představit svůj herecký talent a díky bohu se tato skvělá herečka chopila příležitosti a vytěžila z toho maximum! Film, který dokáže šokovat, je plný zvratů, napětí a jasné dokonalosti = ideál pro náročnějšího diváka. Pro mě osobně strhující děj od začátku do konce.

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Další důkaz skvělé české kinematografie s nezapomenutelným Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. Pokaždé když vidím scénu s "hřebenem" mi běhá mráz po zádech. Jde prostě o skvělé české režisérské a herecké umění, které by měl každý vidět a znát.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Bylo nebylo jedno peklo, ale to peklo nebylo jen tak ledajaké. Skvělé ztvárnění Lucifera Karlem Heřmánkem, nejhezčí, nejpropracovanější peklo ze všech českých pohádek. Ať už peklo bylo nebo ne, vymyšleno bylo dobře. :)

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

Sice nejsem komiksový fanda, ale u tohohle filmu mi to naprosto nevadilo, spíš naopak. V dnešní době si troufnu tvrdit, že se jedná o velice nadčasový snímek (na tu dobu určitě). Totalita je zde sice trochu nadsazena, ale při zamhouření alespoň jednoho oka si může každý vychutnat tento skvělý filmový "zákusek" od hudby počínaje po herecké výkony konče. Prostě a jednoduše 5 hvězd zaslouženě.