Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Mysteriózní

Recenze (6)

plakát

Robocop (2014) 

Tak tento film mě opravdu překvapil. Protože v dnešní kinematografii člověk neustále zakopává o filmové zpracování knih, historických událostí, nebo remaky, které se diváka snaží utáhnout na dvě hodiny nadupané efekty a akcí, byla jsem dost skeptická. Čekala jsem "přeakčněné" béčko (nebo hůř), které se jen pokouší vytěžit, co to jde, ze zašlé slávy Robocopa. Moc mě potěšilo, že se autorům podařilo držet akci v rozumných mezích a přidali příběhu trochu etické hloubky. Možná je to tím, že jsem nebyla nadšeným fanouškem původního Robocopa, ale za sebe hodnotím min. 75 %.

plakát

Báječný hotel Marigold (2011) 

Po dlouhé době jsem narazila na pěkný pozitivní film navíc s úžasným obsazením. Není to ani extrémně hluboké, ani extrémně vtipné, ale po skončení filmu, jsem měla pěkný pocit z dobře stráveného času. Podle mého perfetkně zvolené obsazení a dobrá katarze, že život nabízí druhou šanci i když už v ní člověk nedoufá.

plakát

Jistě, pane ministře (1980) (seriál) 

Brilatní politický sitcom s nadčasovými tématy i humorem, který se hned tak neokouká. Často když sleduji Sira Humpreyho a pak některé politiky, začínám konečně chápat, co mají ve skutečnosti za lubem. Slouží jako výborný politický překladový slovník:)

plakát

Lucerna (1967) (TV film) 

Příliš se mi nezdá zařazení tohoto díla do žánrů "pohádka a fantasy", ale naprosto souhlasím, že se jedná vynikající dílo i film ve kterém se skrývá mnoho politických narážek, které jsou téměř nadčasové.

plakát

3 sezóny v pekle (2009) 

Skvělý film, herecké výkony a zajímavá poetičnost díla...Prvních pár minut jsem si sice říkala: "Bože, na co jsem to šla?", ale po chvíli jsem se naladila na tu správnou vlnu a pak mě film uchvátil a to až do samého konce.

plakát

Kdo je tady ředitel? (2006) 

Bohužel a možná také bohudík jsem tuto komedii neznalá Trierova filmu nejprve viděla ve Švandově divadle, kde hlavní role brilantně ztvárnili Michal Dlouhý a Kamil Halbich (vřele doporučuji...minimálně kvůli srovnání). Divadlení verze komedie byla skvělá a mnoho jsme se u ní nasmáli chtěla jsem se tedy podívat i na filmovou verzi, která mě však svými spíše hereckými "nevýkony" a takřka nekomediálností zklamala. Proto bohudík, že jsem divadelní inscenaci viděla dříve. Tři hvězdičky dávám spíše jako dík za inspiraci, kterou film poskytl dramaturgovi a režisérovi Švandova divadla.